ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Δεν ενδιαφέρονται για δομές & εργαζόμενους”
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Δεν ενδιαφέρονται για δομές & εργαζόμενους”

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο, κάνει λόγο για την απειλή κλεισίματος κοινωνικών δομών στον Δήμο, θέμα το οποίο οι εκπρόσωποί έθεσαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να υπάρξει τοποθέτηση από τη διοίκηση και τις  υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

Οι κοινωνικές δομές και στον Δήμο Αμαρουσίου απειλούνται με κλείσιμο, κυρίως λόγω της διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης και γιατί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που λήγει η σύμβασή του ή συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται. Πρόκειται για κοινωνικές δομές όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ – ΑμΕΑ, το «Βοήθεια στο Σπίτι», δομές οι οποίες σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου θέσαμε το πρόβλημα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και απαιτήσαμε να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή και η κυβέρνηση άμεσα να εξασφαλίσει την κρατική χρηματοδότησή τους, αλλά και να δρομολογήσει τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.

Και για αυτό το σοβαρό ζήτημα η δημοτική αρχή και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν “ευκαίρησαν” να πουν την γνώμη τους. Όπως και για το ζήτημα της αξιολόγησης-απολύσεων που ξανα-ζητήσαμε να συζητηθεί, αλλά η πλειοψηφία του Συμβουλίου βιαζόταν να προχωρήσει μόνο η συζήτηση για τη τσιμεντοποίηση της πλ. Ευτέρπης και η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, με την προσπάθεια που κάνει να χτίσει γκαράζ στο συγκεκριμένο χώρο, χαρίζοντας την εκμετάλλευσή του για 29 χρόνια και βάλε(!) σε ιδιωτική εταιρεία.

Χρειάζεται λαϊκή κινητοποίηση για να βάλουμε εμπόδια στην καπιταλιστική ανάπτυξη που πατάει στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet