Τα 20 χρόνια του γιόρτασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Κοινωνία

Τα 20 χρόνια του γιόρτασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε τριήμερη γιορτή για τα παιδιά που φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου.

Στα εγκαίνια της γιορτής, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, συμμετείχε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης, επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, την αναγκαιότητα η λειτουργία του φορέα με το πολυετές πολυσήμαντο έργο να στηριχθεί από την Πολιτεία. Στο μήνυμα που απηύθυνε μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που ζούμε τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται και ειδικά τα εγκαταλειμμένα παιδάκια. Η προσπάθεια των 20 χρόνων του εθελοντικού οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι αξιοθαύμαστη, δεν φτάνει όμως μόνο ο εθελοντισμός. Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτά τα παιδιά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγοί στις στρατηγικές αλληλεγγύης και θα πορευόμαστε με το σύνθημα “Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο και απροστάτευτο”».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της 20χρονης διαδρομής του οργανισμού μέσα από ένα πανελλαδικό και ευέλικτο δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε 900.000 παιδιά και στις οικογένειες τους και με την υποστήριξη περισσότερων από 10.000 χορηγών και υποστηρικτών, και περισσότερων από 6.500 εθελοντών. Επισημαίνοντας την κρίσιμη χρονική στιγμή που διάγει ο Οργανισμός για το μέλλον του, ο κ. Γιαννόπουλος, απηύθυνε έκκληση για τη στήριξη της επιβίωσής του.

Η τριήμερη γιορτή για τα παιδιά στο Maroussi Helexpo έδωσε το σύνθημα για την έναρξη μίας σειράς δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά που διοργανώνονται με την ευκαιρία των 20 χρόνων από τη σύσταση του οργανισμού.

Στα εορταστικά δρώμενα στο Maroussi Helexpo, που, μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν παιδότοπο, εκδηλώσεις με κλόουν και μάγους, face painting, zumba για μικρούς και μεγάλους, κουκλοθέατρο, μαγειρική για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες και πολλές εκπλήξεις, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό εκατοντάδες παιδιά.

Κοντά τους ήταν και ο «Ιπποκράτης» για δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, αλλά και ο «Οδυσσέας» για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Παρόντες στα εγκαίνια αυτής της γιορτής για τα παιδιά στο Helexpo Maroussi ήταν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Ευθύμιος Τσίγκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet