Το έργο στις τεχνικές και κοινωνικές υποδομές
Κοινωνία

Το έργο στις τεχνικές και κοινωνικές υποδομές

Το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί την τελευταία τριετία στο Μαρούσι σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, ανέπτυξε σύμφωνα με ανακοίνωη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης, παρόντος του αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη σε συγκεντρώσεις που οργάνωσαν κάτοικοι και φορείς στην Αγία Φιλοθέη, στο Κέντρο του Αμαρουσίου και στην οδό Πεντέλης.

Στην συνάντηση στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης, παρουσία του προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργου Μαριδάκη, του προέδρου κου Νικόλαου Αρβανιτάκη και μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος», και του πατέρα Θεοφάνη, ο κ. Γ.Πατούλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους της γειτονιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, στο υπό κατασκευή βιοκλιματικό σχολείο που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο για το οποίο ολοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη και πλέον το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης για χρηματοδότηση. Μίλησε επίσης και για το ζήτημα της περιοχής Δηλαβέρη, το οποίο βρίσκεται στη φάση έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής για την περιοχή, που θα ανοίξει ουσιαστικά τον δρόμο για τη διαχείριση του υπερτοπικού κυκλοφοριακού φόρτου και την ανάπλαση της περιοχής. «Πρόκειται για δύο έργα που στον προγραμματισμό μας βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει, καθώς η ολοκλήρωσή τους θα δώσει “νέα πνοή” στη γειτονιά και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των κατοίκων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Πατούλης.

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα τα μέλη, οι φίλοι του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» και κάτοικοι της περιοχής Αναβρύτων υποδέχθηκαν τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.

«Έχουμε δεσμευθεί ότι στο Μαρούσι κανείς συμπολίτης μας δεν θα είναι μόνος και αβοήθητος. Μέσα από το ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούμε στην πόλη μας (Δημοτικό Πολυϊατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Γεύμα Αγάπης, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.ά.) και με την αξιέπαινη συμβολή των εθελοντών μας, εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκουν κάθε μέρα την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, προσφέρουμε στο ΚΑΠΗ και στα παραρτήματά του στις γειτονιές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, ενώ στα άμεσα σχέδια μας μεταξύ άλλων είναι η δημιουργία πρότυπου δημοτικού γηροκομείου για την στήριξη των ανήμπορων συμπολιτών μας, καθώς και η δημιουργία ξενώνα για τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό και αναπηρία». 

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μαρούσι σε συνάντηση με επιχειρηματίες του ιστορικού εμπορικού κέντρου, κατοίκους και παράγοντες του ΓΣΑ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου που αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στους πολίτες, ένα έργο που όπως σημείωσε θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τη συνολική εικόνα της πόλης, θα δώσει υπεραξία στο ιστορικό κέντρο και θα ενισχύσει την τοπική αγορά και απασχόληση, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Αναφερόμενος επίσης στον σχεδιασμό για τα έργα υποδομής το επόμενο διάστημα υπογράμμισε την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο « Σπύρος Λούης» και την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet