Την Κάρπαθο συνδράμει ιατροφαρμακευτικά το Μαρούσι
Κοινωνία

Την Κάρπαθο συνδράμει ιατροφαρμακευτικά το Μαρούσι

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπάθου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζητήθηκε η βοήθειά του ώστε να βελτιωθεί η ιατρική περίθαλψη στο νησί, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Τη συνδρομή του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης στο νησί της Καρπάθου ζήτησε ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, σε συνάντηση που είχε μαζί του, παρόντων εκπροσώπων φορέων του νησιού αλλά και εκπροσώπων από τον ιατρικό χώρο.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε από τον κ. Γ. Πατούλη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο νησί αλλά και να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Τη μέριμνα αυτή, όπως επεσήμανε, κρίνει ο δήμαρχος επιβεβλημένη καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και πολλαπλάσια κατά τους θερινούς μήνες λόγω της σημαντικής αύξησης των επισκεπτών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το νησί της Καρπάθου καταθέτοντας τη βούληση να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να δοθούν λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όσον αφορά στην τοποθέτηση νέου γιατρού στο Πολυιατρείο του Ολύμπου, ο κ. Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Υγείας και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο σύμφωνο συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε ο Δήμος Αμαρουσίου με το νησί για την προώθηση στενότερων δεσμών και σε άλλους τομείς τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος πέραν της Υγείας, με το οποίο επισφραγίστηκε η αμοιβαία βούληση για ανάληψη κοινών δράσεων ανάμεσα στους δύο τόπους, αλλά και το οποίο έρχεται σε συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ σε επίπεδο ιατρικής υποστήριξης.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους και την έκθεση της έλλειψης σε φαρμακευτικό υλικό, ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρέδωσε στους εκπροσώπους του νησιού ποσότητα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο τέως κοινοτάρχης Ολύμπου Καρπάθου, Γεώργιος Σακέλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» Μανώλης Διακογεωργίου, ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Σακέλλης, και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μανώλης Κανάκης, όπως, επίσης, ο παιδίατρος Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Γεώργιος Αναστασιάδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet