Τι προτείνει η παράταξη «#Ενωμένο Μαρούσι» για την πανδημία του κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τι προτείνει η παράταξη «#Ενωμένο Μαρούσι» για την πανδημία του κορωνοϊού

Στο Μαρούσι εμφανίστηκε το τρίτο καταγεγραμμένο κρούσμα ασθενούς με «Covid 19» στις 27 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη «#Ενωμένο Μαρούσι», συμπληρώνοντας ότι «σχεδόν έναν μήνα μετά και αφού τις πρώτες μέρες υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο από την κεντρική διοίκηση, όσο και από τη δημοτική αρχή, που ευελπιστούμε να μην αποβούν καθοριστικές, μένουμε σπίτι και προτείνουμε!». 

«Ενωμένοι, χωρίς μικροπολιτικούς τακτικισμούς, για το καλό όλων, καταθέτουμε προτάσεις που μπορεί να υλοποιήσει η διοίκηση του Δήμου μας και τις οποίες θα συμπληρώνουμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας», συνεχίζει η παράταξη και προτείνει:

 • Η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου να κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα απολύμανση, μαζί με το πλύσιμο σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.
 • Τα σάρωθρα, πλυστικά μηχανήματα, καδοπλυντήρια και οι υδροφόρες του Δήμου, εκτός από νερό, να χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ.
 • Τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα, και στα παγκάκια και τις στάσεις των λεωφορείων.
 • Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου και των απόρων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
 • Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι.
 • Οι κάτοικοι, καθώς και οι άποροι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να μετακινηθούν, να μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο και στο email του Δήμου, προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.
 • Μια υπηρεσία «φύλαξης παιδιών» να δημιουργηθεί στον Δήμο ώστε οι γονείς που εργάζονται στα νοσοκομεία να συνεχίσουν την εργασία τους, έχοντας εξασφαλίσει τη μέριμνα των παιδιών τους.
 • Να εξεταστεί η δυνατότητα, αν συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η τοποθέτηση των πάγκων να γίνεται σε μια πλευρά του δρόμου, για να υπάρχει χώρος για τους πολίτες, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας ώστε να μην συνωστίζονται.
 • Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν, κατά δήλωσή τους, να εξυπηρετηθούν.
 • Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
 • Ο ΕΟΔΥ να συντονίζει τη λειτουργία του δημοτικού πολυϊατρείου. Στις παρούσες συνθήκες πρώτος στόχος όλων είναι η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η συνεχής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Οι δημότες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων -κλείσιμο καταστημάτων, αποφυγή συναθροίσεων, ατομική υγιεινή κ.λπ.- επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους, τονίζει η δημοτική παράταξη και προσθέτει:

«Το “#Ενωμένο Μαρούσι” δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους δημότες, αλλά και στη δημοτική αρχή, έτοιμη να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε ό,τι χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet