«Φύση, μίλα δυνατά» – Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού
Κοινωνία

«Φύση, μίλα δυνατά» – Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με παραμύθια, μουσικές και παιχνίδια στον κήπο του Πύργου Δάσους Συγγρού (Λεωφ. Κηφισιάς 182), την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 11.30π.μ. Η ομάδα Παραμυθοκαμώματα έρχεται να μας αφηγηθεί ιστορίες όπου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και αναζητούν μαζί μας τις λύσεις.

Ένα αποδημητικό πουλί ξεκινά το μακρινό του ταξίδι προς τις χώρες του νότου. Μα σαν φτάσει στην Αφρική και νερό αναζητήσει, θα ανακαλύψει ότι το αγαθό αυτό είναι λιγοστό εκεί. Ένας βάτραχος, του λένε, έχει πιει όλο το νερό της γης. Πώς όμως; Και πώς θα τον πείσει να το δώσει πίσω; Ίσως με τις ιστορίες. Το πουλάκι θα ταξιδέψει σε όλη τη γη και θα αναζητήσει ιστορίες που μιλάνε για τη φύση και το πόσο δοκιμάζεται. Για το μικρό κολιμπρί που προσπάθησε μόνο του να σβήσει μια μεγάλη φωτιά. Για τον Μικού που σεβάστηκε τα δέντρα. Για εκείνον το βασιλιά που θέλησε να σκοτώσει όλα τα βατράχια. Η αλυσίδα της ζωής, ο σεβασμός στη φύση, η ατομική και η συλλογική ευθύνη ξεδιπλώνονται μέσα από συμβολικές ιστορίες, ξυπνάνε τη σκέψη και προβληματίζουν. Και ίσως στο τέλος να πείσουν και τον βάτραχο να δώσει πίσω το νερό.

«Τη διαδρομή μας αυτή έρχονται να ντύσουν τραγούδια και μελωδίες που ερμηνεύονται ζωντανά ενώ η παράσταση έχει έντονο διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν στις ιστορίες ομαδικά ή ατομικά, αναλαμβάνοντας ρόλους και προτείνοντας λύσεις στα προβλήματα των ηρώων. Γίνονται δέντρα, γίνονται υπήκοοι ενός βασιλιά, ψάχνουν να βρουν πως θα κάνουν τον βάτραχο να δώσει πίσω το νερό» αναφέρουν οι διοργανωτές και προσθέτουν:

«Στο τέλος της παράστασης παίζουμε ένα ομαδικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από τα περιβαλλοντικά θέματα που έχουμε θίξει μέσα στις ιστορίες μας, έτσι ώστε τα παιδιά να εντρυφήσουν ακόμη πιο ενεργά σε όσα έχουν ακούσει».  

Είσοδος: Δωρεάν

Διοργάνωση: Φίλοι Δάσους Συγγρού

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου, Ειρήνη Νικολακοπούλου

Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Διάρκεια 75 λεπτά

Πληροφορίες: 210 8011146  / 210 8085243

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet