Ερώτηση Μ. Διακολιού για κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ερώτηση Μ. Διακολιού για κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς

Ερώτηση σχετικά με την κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς καταθέτει ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η Κέλλυ Δάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου, κατήγγειλε προ ημερών την κοπή 3-4 πεύκων στην κοίτη της ρεματιάς, στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς.

Σε σχετική ενημέρωση που έκανε στα μέλη του συλλόγου, στα οποία έχω την τιμή να ανήκω, ο Δημήτρης Χριστουλάκης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Χαλανδρίου, δήλωσε ότι τα εν λόγω πεύκα ήταν ξερά και επικίνδυνα και για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν την κοπή τους.

Αργότερα όμως, ο ίδιος ο Σίμος Ρούσος, δήμαρχος Χαλανδρίου, δήλωσε ρητά ότι ο χώρος απ’ όπου κόπηκαν τα πεύκα βρίσκεται στο Μαρούσι, και ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου «παρενέβη» και τα έκοψε «εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Παραθέτω αυτολεξεί την επίμαχη πρόταση:

«Ο χώρος ανήκει στο Μαρούσι και εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου η Υπηρεσία παρενέβει και έκοψε τα ξερά, μιας και υπήρχε κίνδυνος που επεσήμαναν οι περίοικοι το καλοκαίρι».

Η δήλωση του δημάρχου Χαλανδρίου με μεγάλη σαφήνεια εκθέτει τον Δήμο μας, υπονοώντας ότι ως Δήμος δεν έχουμε την ικανότητα να επιβλέψουμε το πράσινο των περιοχών στα όριά μας και ότι  αδιαφορούμε πλήρως.

Ερωτάται:

  1. Η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου ενημέρωσε τον Δήμο Αμαρουσίου για τυχόν καταγγελίες κατοίκων σχετικά με τα πεύκα; Αν ναι, τι έπραξε ο Δήμος μας σχετικά;
  2. Το γεγονός της παρέμβασης της υπηρεσίας Πρασίνου του γειτονικού Δήμου στο Δήμο μας το γνωρίζει η δημοτική αρχή; Αν ναι, γιατί το επέτρεψε και αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;
  3. Με ποιο τρόπο γίνεται η επίβλεψη και η προστασία του πρασίνου στα διοικητικά όρια του Δήμου μας; Τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ώστε να αποφεύγονται τέτοιες δυσάρεστες επισημάνσεις εις βάρος της πόλης μας;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet