16η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 17 & 18/6
Κοινωνία

16η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 17 & 18/6

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την 16η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το απόγευμα και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, από τις 14:00 το απόγευμα έως τις 19:30 το βράδυ.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η αιμοδοσία είναι ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

Μόνο προσφέρεται.

Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 231 2031940.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, λειτουργεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Αμαρουσίου πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος/Εθελοντικής Αιμοδοσίας παρέχονται από το ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου» ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ – Πρόνοια).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet