Δήμος Αμαρουσίου: Πανικό έχει ο κ. Καραμέρος, όχι τα σχολεία της πόλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Πανικό έχει ο κ. Καραμέρος, όχι τα σχολεία της πόλης

«Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρος, έχοντας εξαντλήσει όλα τα θέματα που θα μπορούσε να αντιπολιτευτεί, καταφεύγει στο πλέον επικίνδυνο που αφορά στην υγεία των μαθητών, σπέρνοντας τον πανικό με ψευδή στοιχεία και ανάρμοστους συλλογισμούς, σε μία περίοδο που η κοινή γνώμη είναι πολύ ευαίσθητη και λόγω των διεθνών εξελίξεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, σχετικά με τις αναφορές του κ. Καραμέρου σε γρίπη που «θερίζει» τα σχολεία του Αμαρουσίου και προσθέτει:

«Ο κ. Καραμέρος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα “δικά του” στοιχεία, που γνωρίζει μόνο εκείνος, το 30% των μαθητών των σχολείων του Αμαρουσίου απουσιάζει λόγω γρίπης, μιλώντας μάλιστα για το “παράδειγμα” του Σχολείου των Αγίων Αναργύρων. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ψευδέστατα ότι ο Δήμος δεν έχει επαφή με τα σχολεία και τέλος ζητά να ανακοινωθεί ένα “μέτρο γρίπης”, βάσει του οποίου ο δήμαρχος θα κλείνει τα Σχολεία».

Από πλευράς του Δήμου η απάντηση που δίνεται στον κ. Καραμέρο είναι η εξής:

  1. «Ο δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου και ο Δήμος, μέσω των οργάνων του (Δημοτική Επιτροπή, Σχολικές Επιτροπές), έχει εξαιρετική συνεργασία με όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου (δ/ντές και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).
  2. Ο Δήμος Αμαρουσίου εφαρμόζει ό,τι ακριβώς απαιτεί η κείμενη νομοθεσία στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής των σχολείων και με το παραπάνω.
  3. Οι δ/ντές των σχολείων, πέρα της καθημερινής επικοινωνίας με τα εντεταλμένα όργανα του Δήμου, όταν παρατηρούν αύξηση κρουσμάτων γρίπης ή ιώσεων είναι υποχρεωμένοι, ΓΡΑΠΤΩΣ, να απευθυνθούν τόσο στον Δήμο όσο και στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Όπως συνέβη προσφάτως και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.
  4. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από σχολείο των Αγίων Αναργύρων, ή άλλο, για αύξηση περιστατικών γρίπης πέρα των συνηθισμένων που καταγράφονται λόγω εποχής.
  5. Όλα τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν επαρκώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κάποιοι είχαν ήδη προ-γράψει τα ψεύδη τους.

»Συνιστούμε στον κ. Καραμέρο ψυχραιμία. Τον πανικό του, λόγω ανυπαρξίας πολιτικών προτάσεων και θέσεων, τον μετατρέπει σε πανικό προς τη μαθητική κοινότητα. Και αυτό είναι επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό.

»Δεν θα του το επιτρέψουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet