Ενότητα: «Πασχαλιάτικος μποναμάς χρεών στους δημότες»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ενότητα: «Πασχαλιάτικος μποναμάς χρεών στους δημότες»

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αμφισβητεί το οικονομικό «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου και κατηγορεί τη διοίκηση ότι «φορτώνει» τον Δήμο με τεράστια χρέη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο πασχαλιάτικος μποναμάς του κ. Πατούλη στους Μαρουσιώτες

Δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:71ΜΙ465ΦΘΕ-64 Η) η Υπουργική Απόφαση «Συμψηφισμός οφειλών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με το άρθρο 79 του ν.4316/2014 (A΄270)».

Με βάση την απόφαση αυτή παρακρατούνται από τους αποδιδόμενους στον Δήμο Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, 339.792 ευρώ σε ετήσια βάση προκειμένου να συμψηφιστούν οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία ύψους 56.386.243 ευρώ.

Και είναι μόνο η αρχή αφού ακολουθούν και άλλα χρέη που θα μεταφερθούν στον Δήμο και αφορούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, την ΑΘΜΟΝΟΝ, το δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα.

Το συνολικό ύψος είναι προς το παρόν άγνωστο, εκτιμούμε όμως ότι θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια.

Η προεκλογική αφήγηση του επιτυχημένου δημάρχου που νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου, καταρρέει με πάταγο όπως είχαμε προβλέψει.

Αναρωτιόμαστε αν θα έχουν το πολιτικό θάρρος παλαιότεροι και νεότεροι δημοτικοί «άρχοντες» αυτής της πόλης να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες για την σπάταλη και ιδιοτελή διαχείριση των δημοτικών πόρων.

Αναρωτιόμαστε αν συναισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στις ερχόμενες γενιές που τις φορτώνουν με τεράστια χρέη.

Τέλος αναρωτιόμαστε αν οι υπουργοί που υπογράφουν την απόφαση θα μεριμνήσουν ώστε να διερευνηθεί από τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αν τα παραπάνω χρέη δημιουργήθηκαν με «νόμιμο» τρόπο ή πέραν της σπατάλης υπήρξε και κακοδιαχείριση;

Καλή Ανάσταση!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet