ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ζητά σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ζητά σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο, καλεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν εκτάκτως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα που ζητά να συζητηθεί σχετίζεται με την εγκύκλιο περί αξιολόγησης των εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως φαίνεται στο κείμενο που ακολουθεί.

Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Πρόεδρε

Με την ψήφιση του νόμου 4250/26-3-204 η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα πιο αντιδραστικότερα μονοπάτια. Μέσω της αξιολόγησης η κυβέρνηση προωθεί τη διαμόρφωση ενός κράτους μικρού ευέλικτου όπου δεν θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αλλά και οι απολύσεις.

Είναι ψέμα ότι από την προωθούμενη αξιολόγηση οι υπηρεσίες θα γίνουν ποιοτικότερες αλλά και θα εξαλειφθούν τα αίτια που τις υποβαθμίζουν, αντιθέτως η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αναδείξει νέα επίλεκτα στελέχη.

Με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ.318/1992 περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση των υπαλλήλων για να δώσει ακόμη πιο βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών όπου μέχρι σήμερα παρέμειναν στην ευθύνη των Δήμων. Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δηλώνεται ο επιμερισμός του ποσοστού στο σύνολο των υπαλλήλων όπου θα κατανεμηθούν ως «άριστοι», «καλοί» και «μέτριοι», ενώ σε επίπεδο οργανικής μονάδας ή ο Δήμαρχος ή ο Γεν. Γραμματέας θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το άριστα, το καλός και το μέτριος, όπου πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα καλεστούν να αποφασίσουν ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στους δήμους, ποιες θα κλείσουν και ποιες θα παραχωρηθούν σε εργολάβους.

Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι παραθέτουμε μέρος της εγκυκλίου.

Α) Η αποτελεσματικότητα των μονάδων.

Β) Οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής.

Γ) Η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα.

Και καλεί να εκδοθούν αποφάσεις μέχρι τη Δευτέρα 28-4-2014.

Με βάση τα παραπάνω μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου καλούνται οι απερχόμενοι δήμαρχοι να αποφασίσουν μόνοι τους, χωρίς συζήτηση, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ύπαρξη των υπηρεσιών των δήμων αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή να πάρουν την ευθύνη τους οι παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αντιλαϊκό Καλλικράτη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταδικαστεί και το πνεύμα και το γράμμα της συγκεκριμένης εγκυκλίου. Απαιτούμε την απόσυρσή της. Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να μην υπογράψει καμιά απόφαση έκδοσης ποσοστών αφού θα σημάνει ότι παίρνει την ευθύνη να κλείσουν και να ξεπουληθούν σε ιδιώτες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να απολυθούν είτε μέσω της αξιολόγησης, είτε μέσω της κινητικότητας.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης οι οποίοι θα πρέπει να αντιδράσουν.

Είναι ψέμα ότι αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλασή τους.

Όλες οι δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν τις ευθύνες τους!

Πέμπτη 24-4-2014.

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι.

Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet