Λ. Μαγιάκης: Η νέα διοίκηση του Δήμου να ζητήσει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Η νέα διοίκηση του Δήμου να ζητήσει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών

Για «δικαίωση» αναφορικά με τις θέσεις της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και έργο για το Μαρούσι για τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης.

«Η νέα διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών του Δήμου» τονίζει ο κ. Λ. Μαγιάκης στην ακόλουθη ανακοίνωσή του;

Πλήρης δικαίωση των θέσεων της παράταξης μας σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου αποτελούν οι χθεσινές (18/9/2019) δηλώσεις του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αρύθμιστα δάνεια του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ. δήμαρχος ζήτησε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά που είχαν συναφθεί από την εποχή Τζανίκου, παρόλο που ήσαν γνωστά στην απελθούσα διοίκηση Πατούλη, απεκρύπτοντο και δεν εμφανίζονταν στους Ισολογισμούς, έστω και σαν προβλέψεις, προκειμένου να στηριχθεί το αφήγημα του κ. Πατούλη περί δήθεν νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου.

Έτσι δικαιωνόμαστε πλήρως όταν μιλάγαμε για έλλειψη διαφάνειας και ανακριβείς Ισολογισμούς της απελθούσας διοίκησης. Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και οι Μαρουσιώτες θα επιβαρυνθούν και με αυτά τα ποσά, πλέον των 8 εκατ. που ήδη πληρώνουν ετησίως στις τράπεζες για τοκοχρεολύσια.

Η νέα διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών αυτών προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και τη βελτίωση των υποδομών της πόλης που βρίσκονται υπό κατάρρευση, εξ αιτίας και της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet