Λ. Μαγιάκης: Το “διαζύγιο” με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζει την Ενότητα
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Το “διαζύγιο” με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζει την Ενότητα

Με μία «επιλεκτικά» κοινοποιημένη δήλωση, 19 στελέχη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ανακοίνωσαν πρόσφατα την αποχώρησή τους από την τοπική οργάνωση του πρώην κυβερνώντος κόμματος. Ανάμεσα στους λόγους που επικαλούνται για τον διαχωρισμό της θέσης τους ήταν ότι η ακολουθούμενη πολιτική «είναι εντε­λώς αντί­θε­τη με τις απο­φά­σεις του 1ου Συ­νε­δρί­ου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ αλλά και από τις προ­ε­κλο­γι­κές δε­σμεύ­σεις του κόμ­μα­τος».

Δήλωση αποχώρησης από Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Ανάμεσα στους υπογράφοντες το κείμενο αποχώρησης είναι και ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι. Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του προκειμένου αφ’ ενός να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα της προαναφερόμενης ανακοίνωσης κι αφ’ ετέρου να καταγράψει τις απόψεις του για το κατά πόσον η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει την από εδώ και στο εξής στάση της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται.

Ο κ. Λ. Μαγιάκης, επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα στο οποίο στρατεύτηκα πολιτικά κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και πλέον δεν μπορώ να το υπηρετήσω». Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι αυτό διόλου δεν επηρεάζει τη στάση που θα διατηρήσει η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, αφού -όπως τόνισε- «ψηφιστήκαμε στη βάση ενός προγράμματος για την πόλη μας που έχουμε δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσουμε, ανεξαρτήτως των αλλαγών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

Στην ερώτησή μας πόσο εύκολο είναι να συνεργαστούν μεταξύ τους δημοτικοί σύμβουλοι που θα υποστηρίζουν πολιτικά δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους (ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα), διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει ενταχθεί πολιτικά στο νέο σχήμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και πρόσθεσε με νόημα ότι μένει να αποδειχθεί στην πράξη πόσο πίστευε ο καθένας αυτό που έλεγε, ότι δηλαδή δεσμεύεται πρώτα από την αυτοδιοικητική και μετά από την κομματική ταυτότητά του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet