Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Έτσι θα σωθεί η Κεραμική
Πολιτική

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Έτσι θα σωθεί η Κεραμική

Τις θέσεις της για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποτραπεί η πώληση του κτηρίου της Κεραμικής και να αξιοποιηθεί περαιτέρω από τον Δήμο Αμαρουσίου, κατέθεσε η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Μαίρη Διακολιού (επικεφαλής) και Κωνσταντίνος Δραγάτης (Δημοτικός Σύμβουλος), αναφέρει τα εξής:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/5/2024 συζητήθηκε το θέμα της επιχειρούμενης πώλησης του κτιρίου της Κεραμικής από την ΕΤΑΔ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να αποτραπεί.

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, ασφαλώς γνωρίζει, παρέθεσε και δεν ξεχνά τις συγκεκριμένες ευθύνες της δημοτικής αρχής για αυτήν την κατάληξη.

Όμως, πρωτευόντως, εξέθεσε για άλλη μία φορά, όπως έπραξε και στη συνεδρίαση της λογοδοσίας την 29/4/2024, ολοκληρωμένη πρόταση για την ΚΕΡΑΜΙΚΗ, δηλαδή:

  1. Ότι ο Δήμος θα πρέπει να αποκτήσει την Κεραμική ώστε να διαμορφωθεί εκεί Πολυχώρος Τέχνης, όπου θα στεγάζεται η έκθεση, τα εργαστήρια, το ΙΕΚ Κεραμικής, αλλά και το Μαρουσιώτικο Θέατρο, να γίνει ένα φυτώριο καλλιτεχνών / καλλιτεχνιδών από διάφορες μορφές τέχνης, όπου σε συνδυασμό με ένα Μουσικό ή Καλλιτεχνικό Σχολείο που ήδη έχουμε προτείνει να διεκδικήσει το Μαρούσι, να γίνει ένας σοβαρός πυρήνας πολιτισμού, όχι μόνο ερασιτεχνικής ενασχόλησης, αλλά πρωτότυπης παραγωγής πολιτισμού, που λείπει χρόνια από την πόλη μας, αλλά και από τα Βόρεια Προάστια γενικότερα.
  2. Τονίσαμε ότι η πρόταση που υποβάλαμε, είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε όταν προταθεί στην ΕΤΑΔ (ΕΤαιρία Ακινήτων Δημοσίου) να έχει τεχνοκρατικό χαρακτήρα και να παρουσιάζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα από το οποίο να προκύπτει το οικονομικό και πολιτιστικό όφελος τέτοιο, ώστε να επιφέρει πολιτικό κόστος η άρνησή του.  Περαιτέρω, η πρόταση αυτή έχει συγκροτηθεί με τρόπο ώστε να αφορά περισσότερες ομάδες ανθρώπων (ενδιαφερόμενους/νες από όλες τις τέχνες), όχι μόνο τους κεραμίστες, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ισχυρή ομάδα ατόμων διατεθειμένων να υποστηρίξουν ενεργά τον στόχο απόκτησης της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ.
  3. Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, όπου όλες οι παρατάξεις θα συνεισφέρουν τις απόψεις, προτάσεις, γνώσεις, εργασία τους ώστε να σωθεί η ΚΕΡΑΜΙΚΗ, πρόταση που διατυπώσαμε ήδη από τον Δεκέμβριο 2023.
  4. Ασφαλώς συμφωνήσαμε με την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου ώστε να χαρακτηριστεί και ο υπόλοιπος χώρος της ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ως «Πολιτιστικός Χώρος», με επίγνωση όμως ότι η τροποποίηση αυτή ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα. Μπορεί να περιορίζει όσους θέλουν να το αγοράσουν για επαγγελματική χρήση, αλλά δεν αποτρέπει συνολικά την πώληση. Συγκεκριμένα, το ακίνητο μπορεί να πωληθεί, ίσως μάλιστα με μειωμένο τίμημα, και κατόπιν, επειδή εμείς για τις τροποποιήσεις αυτές έχουμε μόνο γνωμοδοτικό ρόλο, δεν γνωρίζουμε αν τελικά η τροποποίηση αυτή θα υλοποιηθεί.
  5. Τέλος, τονίσαμε ότι η παράταξή μας ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τρίτους «σωτήρες» που θα αγοράσουν το ακίνητο δήθεν προς όφελος του Δήμου και της Κεραμικής και άμεσα λάβαμε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι θα γίνει το αντίθετο.

Η Δημοτική Αρχή, αποδέχτηκε τις προτάσεις μας, συνέστησε τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και ανακοίνωσε τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην ΚΕΡΑΜΙΚΗ, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και τιμά την ίδια. Παράλληλα, καλωσορίζουμε και άλλες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες, μετά από εμάς που χρονικά προηγηθήκαμε, διατύπωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις με σειρά κοινών στοιχείων με την αρχικά διατυπωμένη δική μας. Άλλωστε, στο θέμα της Κεραμικής πρέπει όλοι/ όλες να είμαστε και να παραμένουμε ενωμένοι/νες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet