Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Η στάση της κατά τη διάρκεια και μετά την καραντίνα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Η στάση της κατά τη διάρκεια και μετά την καραντίνα

Στη στάση που κράτησε ως παράταξη κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό αναφέρεται ο συνδυασμός Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Όπως αναφέρει, κατά την διάρκεια που οι αρμόδιες αρχές είχαν ανακοινώσει την απόφαση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, η παράταξη, διά της επικεφαλής της, δημοτικής συμβούλου Μαίρη Διακολιού, αποφάσισε να σταματήσει τις δημόσιες ανακοινώσεις που θα περιείχαν αντιπαραθέσεις και υποδείξεις προς τη δημοτική αρχή.

Μάλιστα, ήδη από τις 20/3/2020 είχε αποστείλει σχετική ηλεκτρονική επιστολή ενημέρωσης γι’ αυτή της τη στάση στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, η οποία ανέφερε τα εξής:

Αξιότιμε Δήμαρχε, κ. Αμπατζόγλου,

Εκ μέρους της παράταξ’ξς μας με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω για τα εξής:

α. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και οι ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη από πολλές ημέρες καταθέσει με λεπτομέρειες τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και πώς πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες για το καλό τόσο των εργαζομένων τους, όσο και των εξυπηρετούμενων πολιτών. Συνεπώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγος να σας απευθύνουμε τα ήδη γνωστά και αυτονόητα.

β. Είναι απόφαση της παράταξής μας να μην εκδίδονται αυτήν την περίοδο ανακοινώσεις που αφορούν ζητήματα γύρω από την επιδημία και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, θεωρώντας (επίσης) αυτονόητο, ότι η Διοίκηση θα εφαρμόσει όλες τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών, και μάλιστα χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα ακόμη είναι η ώρα της συνεισφοράς και της ευθύνης όλων, αν και η παράταξή μας θα είναι υπεύθυνα παρούσα και την ώρα του απολογισμού.

γ. Μέλη της παράταξής μας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή για εθελοντική συνεισφορά και υποστήριξη που τυχόν θα χρειαστούν για το συμφέρον των πολιτών της πόλης μας.

Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλες και όλους που εργάζονται για κοινωφελείς σκοπούς αυτήν την περίοδο.

Με εκτίμηση,

Μαίρη Διακολιού, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», δημοτική σύμβουλος

Ωστόσο, όπως προσθέτει η παράταξη, «δεν σταματήσαμε καθόλου τη δραστηριότητά μας ως αντιπολίτευση, παρακολουθώντας συνεχώς τα θέματα της πόλης, με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της.

Έτσι, κατέθεσε τις παρεμβάσεις της απευθείας στο γραφείο δημάρχου και το αντίστοιχο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούσαν:

  1. Ερώτημα αναφορικά με το κλείσιμο του δάσους Συγγρού (24-3-2010).
  2. Αίτημα για χορήγηση του Πλάνου Εργασιών Έκτακτης Ανάγκης που υποβλήθηκε από τον Δήμο στο υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  3. Αίτημα για σίτιση των αδεσπότων κατά τη διάρκεια της καραντίνας (29-3-2020).
  4. Πρόταση απαλλαγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα ανεστάλη η λειτουργία τους και για 6 μήνες μετά την επανέναρξή της (2-4-2020).
  5. Πρόταση ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου λόγω της αύξησης των αναγκών των πολιτών εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας λόγω κορωνοϊού (2-4-2020).
  6. Πρόταση να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος των 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) (8-4-2020).
  7. Επιπλέον προτάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τη μορφή δήλωσης στο δια περιφοράς Δ.Σ. της 8-4-2020.
  8. Ερώτημα αναφορικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων έγιναν οι προσλήψεις συμβασιούχων στον Δήμο Αμαρουσίου λόγω κορωνοϊού, με αφορμή την έλλειψη δημοσιότητας στο γεγονός (27-4-2020).
  9. Ερωτήματα αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις που θα λάβει ο Δήμος από υπουργείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να μην επωμίζονται το κόστος των μέτρων οι Μαρουσιώτες (Δ.Σ. 13 -5-2020).
  10. Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την αμφισβητούμενη σκοπιμότητα του ανοίγματος των σχολείων και εναντίωσή μου στην πρόθεση για τοποθέτηση καμερών στις τάξεις (Δ.Σ. 13-5-2020).

Τέλος, καθώς από τις αρχές Μαΐου ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας, η παράταξη ενημερώνει ότι συνεχίζει να δραστηριοποιείται, αλλά έχει ξεκινήσει πάλι να δημοσιοποιεί τις ενέργειες της, καθώς και τις θέσεις της για τα ζητήματα που ανακύπτουν.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet