Μ. Διακολιού: Οι Θ. Αμπατζόγλου και Γ. Καραμέρος συνεργάζονται με «συναίνεση» μια χαρά και δεν το κρύβουν
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Μ. Διακολιού: Οι Θ. Αμπατζόγλου και Γ. Καραμέρος συνεργάζονται με «συναίνεση» μια χαρά και δεν το κρύβουν

Για συνεργασία μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου και του επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Γ. Καραμέρου, κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μ. Διακολιού.

Η κ. Διακολιού τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι δύο πλευρές μοιράζονται με απόλυτη συνεννόηση -που κατ’ ευφημισμό ονομάζουν “συναίνεση”- τις θέσεις διαχείρισης και “ελέγχου” της τοπικής εξουσίας, αποκλειστικά μεταξύ τους. Αυτό συνέβη το 2019 και επανελήφθη κατά τις χθεσινές (9/1) διαδικασίες ανάδειξης στελεχών στα βασικά θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου».

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή σημείωνει:

«Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου έχει επιλέξει με ανακοινώσεις δήθεν αντιπαράθεσης να συνομιλεί αποκλειστικά με την “τουριστικού” τύπου αντιπολίτευση του κ. Καραμέρου. Το κάνει επειδή τον βολεύει αφάνταστα.

Η αντιπολίτευση -“τουριστικού” τύπου- του κ. Καραμέρου εμφανίζεται δήθεν να κόπτεται για την κατά παραγγελία νομοθεσία της παρούσης κυβέρνησης με την οποία καταργήθηκαν αντιδημοκρατικά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019 οι προβλέψεις της αναλογικότερης διανομής θέσεων ελέγχου της διοίκησης στα θεσμικά όργανα λειτουργίας των Δήμων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα του οποίου την σημαία “ευκαιρίας” κουνά τα τελευταία χρόνια ο κ. Καραμέρος). Στην πράξη όμως απέδειξε ότι μόνο για τα μάτια του κόσμου παριστάνει ότι διαφωνεί με την αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, αφού για δεύτερη συνεχόμενη φορά χθες άσκησε το δικαίωμα της να συνεννοηθεί  αποκλειστικά με την διοίκηση του Δήμου που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει όλες τις θέσεις τις αντιπολίτευσης στα όργανα μόνο για τον συνδυασμό του.

Κρατά τις θέσεις για να κρατά το “φανάρι” στις αυθαιρεσίες Αμπατζόγλου;

Η παράταξη του κ. Καραμέρου θα είχε ένα κάποιο νόημα να κρατούσε αποκλεισμένες από τα όργανα τις υπόλοιπες παρατάξεις και συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου αν αναλάμβανε να εκπροσωπήσει σοβαρά τον θεσμικό ρόλο της, ασκούσε συστηματική αντιπολίτευση και έλεγχο και ενημέρωνε συστηματικά για τα τεκταινόμενα στα θεσμικά όργανα το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία.

Δυστυχώς όμως, το πρόσφατο παράδειγμα της υπόθεσης του φιάσκου της δημοτικής αρχής Αμπατζόγλου με την προσπάθεια της να φτιάξει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων σε γειτονικό Δήμο σε οικόπεδο με ενοίκιο 11.000 ευρώ/μήνα εταιρείας, τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί ο αντιδήμαρχος οικονομικών της δημοτικής αρχής, κ. Σταθούλης, καταδεικνύει ότι ο συνδυασμός του κ. Καραμέρου, ενώ συμμετείχε για καιρό σε όλες τις διαδικασίες που χρειάστηκαν για το στήσιμο του φιάσκου, δεν είχε βγάλει άχνα στο δημοτικό συμβούλιο για μακρύ χρονικό διάστημα και είχε ψηφίσει ένα “παρών” (δηλαδή δεν ψήφισε ένα καθαρό “όχι”) στις τελικές αποφάσεις, προφανώς στη λογική: “αν περάσει, πέρασε, αν κολλήσει, εμείς δεν ξέρουμε τίποτε”, αποδεικνύοντας τον “τουριστικό” χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που ασκεί.

Γι’ αυτό και ανακοίνωση για το θέμα ο κ. Καραμέρος έβγαλε καταϊδρωμένος ανήμερα των Φώτων μόνο αφότου άλλοι συνδυασμοί και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έχουν λόγο στις Επιτροπές και στα Όργανα αποκάλύψαμε τι πραγματικά είχε γίνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet