Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Ψήφισμα δημαγωγίας με τη σφραγίδα Πατούλη για την πΓΔΜ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Ψήφισμα δημαγωγίας με τη σφραγίδα Πατούλη για την πΓΔΜ

Για «πατριδοκαπηλεία» και «πανηγύρια δημαγωγίας» του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργου Πατούλη, κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να επικαιροποιήσει ψήφισμα της ΚΕΔΕ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου αναφέρει:

Την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας διαπραγματεύεται την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο κ. Πατούλης νομίζει ότι μπορεί να πλειοδοτήσει πάλι σε πατριδοκαπηλεία.

Η κυβέρνηση  αξιοποιεί την ευνοϊκή συγκυρία για να υπηρετήσει την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 και επανεπιβεβαίωσαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ν.Δ. Ο κ. Πατούλης τα γνωρίζει αυτά;

Οι παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας, οι αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις στελεχών της, δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εθνικά συμφέρουσα επίλυση ενός ζητήματος που αναλώνει το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας επί 25 χρόνια. Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να λάβει θέση στις εσωτερικές συγκρούσεις της Ν.Δ., αυτό δεν αφορά ούτε το Μαρούσι, ούτε την Αυτοδιοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση, η εξωτερική πολιτική της χώρας, οι διεθνείς συμμαχίες της, η υπόθεση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια, η αποκατάσταση του ρόλου της χώρας μας στον περίγυρό της, δεν προσφέρονται για πανηγύρια δημαγωγίας, ούτε είναι χρυσοποίκιλτα γκαλά για επίδειξη και δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet