Πάνος Βραχνός: Θέτω την υποψηφιότητά μου για το Μαρούσι στην αυστηρή αξιολόγηση των συνδημοτών μου
Πολιτική

Πάνος Βραχνός: Θέτω την υποψηφιότητά μου για το Μαρούσι στην αυστηρή αξιολόγηση των συνδημοτών μου

Με μία ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Αμαρουσίου, ο ιατρός Πάνος Βραχνός ανακοινώνει και επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στην πόλη, κάτι που είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες αποκλειστικά στο «Ε».

Ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο ΚΑΤ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στην επιστολή του, στην οποία υπάρχουν αρκετά προσωπικά στοιχεία, ζητεί από τους πολίτες να «αξιολογήσουν αυστηρά» τις επιλογές του στον δημόσιο βίο του και να κρίνουν – με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια – την ικανότητά του ή μη να αναλάβει τα «ηνία» του Δήμου, δεσμευόμενος ότι, στην περίπτωση που εκλεγεί, θα διοικήσει σε «μια πορεία καθαρή, για έναν Δήμο που θα εκπροσωπεί τους πάντες». 

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Βραχνού προς τους δημότες Αμαρουσίου:

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Δημότες Αμαρουσίου.

Π. Βραχνός,  «Μαρούσι – καθαρή γραμμή».

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Αγαπητοί συμπολίτες, Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες

ζω στο Μαρούσι και αναπνέω τα τελευταία 30 χρόνια. Υπηρετώ την Ιατρική Επιστήμη ως Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο ΚΑΤ. Συγχρόνως, υπηρετώ πολιτικά τους Δημότες μας από την αιρετή θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θητεία που λήγει τον Αύγουστο του 2019.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, στα νεανικά μου χρόνια, ενθυμούμαι τους αείμνηστους γονείς μου να με παροτρύνουν, σχεδόν επιτακτικά, με τις λέξεις∶ «Να είσαι πάντα εκεί που οι άλλοι σε χρειάζονται, ποτέ να μην είσαι απών σε ό,τι μπορείς να δώσεις, να προσφέρεις». 

Οι γονείς μου, θυμάμαι να δακρύζουν στο άκουσμα της επιτυχίας μου στις εξετάσεις στην Ιατρική, γιατί θεωρούσαν ex officio ότι θα είμαι πάντα δίπλα στους άλλους, αφού ο Ιατρός είναι πάντα παρών και αγωνίζεται μέχρι τέλους για τη διάσωση της ζωής την ώρα που κινδυνεύει.

Μεγάλωσα την δική μου οικογένεια στο Μαρούσι και καμαρώνω στην πόλη και για την πόλη στην οποία έζησα, αφιέρωσα περισσότερο από το 70% του ημερήσιου χρόνου μου.

Ασφαλώς, θα ρωτήσει κάποιος γιατί τα γράφω αυτά δημόσια, γιατί μιλώ για μένα, ποιον ενδιαφέρει η δική μου προσωπική ζωή και ασφαλώς, ποιον ενδιαφέρει το πώς τη διέθεσα αν και εφ’ όσον καλώς τη διέθεσα.

Η απάντηση είναι απλή. Αναγκάζομαι να μιλήσω, να ανατρέξω στιγμιαία στο παρελθόν, αφού σκέφτομαι να τεθώ σύντομα υπό την αυστηρή κρίση σας, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του του Δημάρχου της πόλης μας και για τη νέα δημοτική τετραετία που σε λίγο ανατέλλει.

Είναι βέβαιο ότι σε αυτήν την πρόκληση, σε αυτόν τον στόχο δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα αν δεν έχω την αμέριστη συμπαράστασή σας, αν αυτή δεν ταυτίζεται με την εμπιστοσύνη σας και δεν εξελίσσεται από τις διαρκείς επαφές μας, αλλά και οδηγίες σας. Σας θέλω στο πλάι μου, επιθυμώ να σας αισθάνομαι δίπλα μου, συνοδοιπόρους μιας νέας δύσκολης αρχής στα δημοτικά πράγματα, στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι.

Με συγκινεί το ενδιαφέρον σας που, καθημερινά και τελευταία με πίεση, με παροτρύνετε να υποβάλω υποψηφιότητα, με παρακινεί η καθημερινή επαφή μας στον Δήμο, στον χώρο δουλειάς, με ενθαρρύνει η φράση∶ «Γιατρέ, μπες μπροστά!». Με γοητεύει, με επιβραβεύει και με ικανοποιεί ψυχικά η προτροπή σας, που αποτελεί ιδιαίτερη γενναιοδωρία και επιβράβευση της ατομικής μου πορείας. Όλοι, είμαι βέβαιος, ονειρευόμαστε έναν ακόμα καλύτερο Δήμο σε μια κοινωνία δικαίου, που μέτοχοι είμαστε εμείς, τα παιδιά μου και τα παιδιά σας.

Επιθυμώ και άλλο την αυστηρή κριτική σας, αυτή που καθημερινά συναντώ από τον γιο μου και την κόρη μου, που με βάζουν στο «μικροσκόπιο», με σφυροκοπούν λεκτικά για να γίνω ακόμα καλύτερος όπως μου λένε.

Το ίδιο θέλω και από τους νέους αυτής της πόλης, του Αμαρουσίου, που θέλουν να δουν τον τόπο τους να απορροφά και να αναδεικνύει τα όνειρά τους για παραμονή και εργασία εδώ, σε αυτή την ευλογημένη χώρα, σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές  αφού στο μυαλό μου καταστάλαξε και έγειρε η ζυγαριά της αέναης, της διαρκούς εν ζωή προσφοράς, παρά τις δυσκολίες που εκτιμώ ότι θα συναντήσω στην πορεία μου.

Αναγνωρίζω και ήδη υφίστανται μικρόπνοες κομματικές παρεμβάσεις, επιλογές όχι καθαρές, όχι ανεξάρτητες φωνές, όχι έμπειρες αυτοδιοικητικά προσωπικότητες, εμβόλιμες – «φυτευτές», από το πουθενά, προϊόντα «κομματικών σωλήνων», με ελάχιστη έως ανύπαρκτη παρουσία μέχρι τώρα στα τοπικά δημοτικά πράγματα, στην εξέλιξη μέχρι τώρα της τοπικής κοινωνίας, «αβάπτιστοι αυτοδιοικητικά», «άκαπνοι» στα προβλήματα της πόλης και των «καρδιακών» ρυθμών της, αλλά αυτό δεν με πτοεί και δεν θα με πτοήσει.

Ακούω συμπολίτες μας να μου λένε «αυτός είναι φυτευτός», τους συνιστώ ψυχραιμία και, πιστεύοντας βαθιά στη δημοκρατία που γέννησε αυτός ο τόπος, τους στέλνω το μήνυμα ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν τελικά και ασφαλώς όλοι διατηρούν το δικαίωμα να θέσουν υπό την κρίση του κόσμου τις θέσεις τους, αρκεί βέβαια οι θέσεις αυτές να τους εκπροσωπούν και να μην είναι κομματικές θέσεις, ξένες από τα προβλήματα της πόλης, με μελλοντική στόχευση την προσωπική και μόνο εξαργύρωση και ιδιοτέλεια και ευκαιρία για «καριέρα» στην πλάτη των πολιτών, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Στην Ιατρική, σε καθημερινή βάση, πέρασα κρίσεις, στο χειρουργείο αποφάσισα σε δέκατα δευτερολέπτου για τη ζωή των άλλων και βγήκα νικητής. Χάρηκα που έφερα πίσω στη ζωή αρρώστους με πολλά ανυπέρβλητα ιατρικά προβλήματα.

Το ίδιο σας καλώ να κάνουμε όλοι μαζί στον Δήμο, στη μελλοντική πορεία του, στην οργανωτική και πολιτική του δύναμη, στην αναμόρφωσή του από κάθε άποψη.

Πάμε όλοι μαζί, χωρίς κομματικά διακριτικά, χωρίς ταμπέλες, χωρίς αντιπαλότητες κομματικές για το ΜΑΡΟΥΣΙ του 2020 και μετά.

Για δημιουργία ευέλικτων και σύγχρονων υπηρεσιών.

Για δραστική μείωση των δημοτικών τελών από την πρώτη κιόλας μέρα και ελάφρυνση όλων των δημοτών στις οικονομικά δύσκολες τούτες εποχές.

Για δουλειά στην καθαριότητα της πόλης, στις παιδικές χαρές, στα σχολεία και στην υγεία και συνδρομή των ηλικιωμένων.

Για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της πολεοδομικής τακτοποίησης που τόσα χρόνια εκκρεμεί.

Για την πόλη που οραματιζόμαστε όλοι και επιθυμούμε όσοι ασχοληθήκαμε χρόνια με αυτή και τα προβλήματά της, από όποια θέση και αν είχαμε στο παρελθόν.

Σε μια πορεία καθαρή για έναν Δήμο που θα εκπροσωπεί τους πάντες, σας θέλω όλους κοντά μου, να είστε αυστηροί κριτές των όποιων επιλογών μου στον δημόσιο βίο, όπως κάνατε επιτυχώς μέχρι σήμερα.

Με πηγή δύναμης τη θεμελιακή γνώση στα τοπικά πράγματα και τις ανάγκες των δημοτών.

Με αφορμή τη γνήσια αγάπη μου για τους συνδημότες μας.

Με ιδανική στάση την έως σήμερα βιοτή μου και τα ιδεώδη μου.

Χωρίς «ομπρέλες», κομματικούς μεγεθυντικούς φακούς, χωρίς κομματικές ωθήσεις, χωρίς εξωλογικές ενθαρρύνσεις από εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων.

ΣΑΣ καλώ όλους Σας,

σε μια δημιουργική πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, θέτοντας τον εαυτό μου στην αυστηρή κρίση σας για τη θέση του Υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου.

Διατελώ μετά τιμής και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμπαράστασή σας.

Με εκτίμηση,

ΠΑΝΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

Ιατρός Χειρουργός

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet