Video

Ρ. Δούρου: “Εμείς με την αλληλεγγύη κι αυτοί με τα συμφέροντα” – VIDEO

Το Μαρούσι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου (δείτε τα δύο video που ακολουθούν) η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Πρώτος σταθμός της, πριν ξεκινήσει την περιοδεία της στην πόλη, ήταν το Στέκι Αμαρουσίου, όπου συζήτησε με εκπροσώπους μαζικών φορέων, αλλά και απλούς κατοίκους και συγκεκριμένα: με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου Σμαρώ Κιούση, με μέλη του συλλόγου Ψαλιδίου, με την πρόεδρο του συλλόγου «Η Κασταλία» Δήμητρα Κρεκούκια, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νίκο Καλλιμάνη, με την πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων “Άγιος Δημήτριος” Βασιλεία Σκότη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκο Βαλάτο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου Βασίλη Μπούρα, με τον γραμματέα του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου Γιώργο Κοκκινομηλιώτη, με τον ταμία του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στούντιο Α΄ Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο, και με τον Ευάγγελο Αρώνη από τη Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Την κ. Ρ. Δούρου συνόδευε κλιμάκιο συνεργατών της, ενώ δίπλα της ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πέτρος Κούκουζας, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι του συνδυασμού. Τέλος, στην εκδήλωση παρέστη η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Η κ. Ρ. Δούρου προτίμησε να μην κάνει μία από τις καθιεωρεμένες εισηγήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, περιοριζόμενη να δώσει το στίγμα της αλλαγής που επιχειρείται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μέσω των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύντομοι στις παρεμβάσεις τους ήταν και οι κ.κ. Γ. Καραμέρος και Λ. Μαγιάκης…

Η υποψήφια περιφερειάρχης, αφού ανέφερε ότι «ο δικός μας αγώνας ξεκινά στις 26 Μάη», τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Εμείς με αλληλεγγύη και αυτοί με τους εργολάβους και τα συμφέροντα. Εμείς με ένα φυλλάδιο και αυτοί με τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ τους…».

«Αν καταφέρουμε να επιλύσουμε τα λεγόμενα μικρά ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, της σίτισης των απόρων, της κοινωνικής στέγης, κ.ά., τότε θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα διοίκηση που θα αφορά στη μισή πατρίδα…».

«Έχω το οπλοστάσιο των αγώνων μας, των προτάσεων των δικών μας τεχνοκρατών…».

«Κάνουμε την προσπάθεια να αποκτήσει η πολιτική το περιεχόμενο που της πρέπει: συμμετοχή, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια…».

«Ο απερχόμενος περιφερειάρχης και ο πρωθυπουργός μιλάνε για πλεόνασμα. Μάλλον έχουν τον ίδιο σύμβουλο επικοινωνίας…».

«Η Αριστερά θεωρούσε ανέκαθεν τη διαβούλευση με τους πολίτες ως τη βάση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κύτταρο της άμεσης Δημοκρατίας. Σήμερα αυτή η διαβούλευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση όλης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας…»

 

Τα προβλήματα της πόλης

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν απλοί πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι αναφέρθηκαν σχεδόν στο σύνολο των προβλημάτων της πόλης. Σταχυολογώντας μερικές από τις παρεμβάσεις που έγιναν θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στα εξής:

  • Στον φόβο που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων, οι οποίοι ενώ υφίστανται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, παραμένουν ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στην πολιτική της δημοτικής αρχής.
  • Στα προβλήματα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην πόλη, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των δημοτών.
  • Στην υψηλή τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, αλλά και στα προβλήματα, λόγω της έλλειψης ανελκυστήρων, που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες που κατοικούν εκεί.
  • Στο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της διαμπερούς κυκλοφορίας στο κέντρο, αλλά και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, προς χάριν των βιοκλιματικών αναπλάσεων.
  • Στην οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς και την αξιοποίηση του κτήματος Καρέλλα.
  • Στα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων της περιοχής, αλλά και τον άνεργων γονιών.
  • Στην επιβάρυνση πολλών περιοχών της πόλης από τη λειτουργία των υπερτοπικών κέντρων, αλλά και την παραβίαση των χρήσεων γης.
  • Στην έλλειψη βασικών υποδομών σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου.
  • Στην εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στα όρια του Δήμου.
  • Στην κατάργηση των εργασιακών σχέσεων στον Δήμο και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
 Μηνύματα… πολλαπλών αναγνώσεων

Η υποψήφια περιφερειάρχης κρατούσε σημειώσει σε όλη τη διάρκεια των τοποθετήσεων και απάντησε σε ένα προς ένα τα θέματα που τέθηκαν. Στις τοποθετήσεις της εστιάστηκε στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που έχει η Περιφέρεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η άγνοια για το τι ακριβώς κάνει η Περιφέρεια αποτελεί ήττα για την ίδια, αλλά και για τους πολίτες, είναι δε σκόπιμη καθώς έτσι διευκολύνεται η δράση των όποιων συμφερόντων”.

Η κ. Ρ. Δούρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πώς θα αντιμετωπίσει από τη θέση της περιφερειάρχου τα μεγάλα διαδημοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αττική (έλλειψη σχολικών χώρων και βρεφονηπιακών σταθμών, αξιοποίηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών κ.λπ.), άσκησε κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η υφιστάμενη διοίκηση στην Περιφέρεια, αλλά δεν… χαρίστηκε και στους πολίτες, τους οποίους σε αρκετά σημεία της τοποθέτησής της έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους.

Ακολουθούν αποσπάσματα των συγκεκριμένων δηλώσεων που “κεντρίζουν” το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet