Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων ο Γ. Πατούλης
Πολιτική

Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων ο Γ. Πατούλης

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι, αλλά και το σχέδιο για την επόμενη πενταετία παρουσίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης σε συγκεντρώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της πόλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις κατοίκων που διοργάνωσαν ο αντιδήμαρχος, υποψήφιος του συνδυασμού Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος, υποψήφιος του συνδυασμού Νικόλαος Πέππας, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κυριακή Κανάρη –Νταλλή, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης. Επίσης σε συγκέντρωση που διοργάνωσε κάτοικος φίλος του συνδυασμού με τη συμμετοχή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Επαμεινώνδα Γαρδέλη, Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη, Δημήτρη Σμυρνή, Δημήτρη Καμπούκου, Παναγιώτη Βραχνού και Κατερίνας Φραγκάκη.

Στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των έργων για την επόμενη πενταετία που αφορούν στο κέντρο της πόλης όπως και σε κάθε γειτονιά. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης που ξεκινά το 2014 στην πλατεία Ευτέρπης, στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, στην ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, κ.ά.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης των έργων αναφέρθηκε στην εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για έργα αναγκαία στην πόλη, αλλά και στη διεκδίκηση ακόμη 35 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων έργων.

Επίσης αναφορά έκανε και στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελεστεί στην πόλη και το οποίο, όπως υπογράμμισε, πρόκειται να ενισχυθεί ακόμη περαιτέρω τη νέα πενταετία. Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της πρόληψης για τη διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία του 1ου ΚΕ.Π. Υγείας που πρόσφατα ξεκίνησε πανελλαδικά να λειτουργεί στο Μαρούσι, εγκαινιάζοντας μια νέα αντίληψη στον τομέα της πρόληψης μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενημέρωσε επίσης για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης, καθώς και για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ., δύο σημαντικές εξελίξεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αναπλάσεις και έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν λειτουργικά και αισθητικά τις γειτονιές. Αναφερόμενος στο αμέριστο ενδιαφέρον στη νεολαία της πόλης έκανε μνεία στον σχεδιασμό για την κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων, στην ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού και στα δεκάδες προγράμματα που δίνουν δημιουργική διέξοδο στη νέα γενιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet