Σκληρή απάντηση δημάρχου στον Π. Κούκουζα
Πολιτική

Σκληρή απάντηση δημάρχου στον Π. Κούκουζα

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρό ύφος και “βαριές” εκφράσεις, το γραφείο Τύπου του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη αναλαμβάνει να απαντήσει σε άρθρο του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Πέτρου Κούκουζα, που καταφερόταν κατά του επικεφαλής του “Κινήματος Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση” (Π. Κούκουζας: «Ανατροπή από τους εθελόδουλους του Φούχτελ δεν γίνεται»).

Το δελτίο Τύπου αναφέρεται σε “φαινόμενο Κούκουζα”, χαρακτηρίζει τον σύμβουλο της ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ ως “κομματικό στρατιωτάκι” και τον καλεί “να αλλάξει πόλη”, εάν δεν μπορεί να “χωνέψει” το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου.

Η Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να έλθει από «κομματικά στρατιωτάκια» όπως τον κ. Κούκουζα

Αν και έχουν περάσει ήδη 4 μήνες από τις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι αδυνατεί ακόμη να αντιληφθεί το μέγεθος της εκλογικής της συντριβής.

Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή των στελεχών της να αρθρογραφούν διαρκώς δεξιά κι αριστερά και να υποστηρίζουν μονότονα τις ίδιες θέσεις κι απόψεις, για τις οποίες καταψηφίστηκαν από την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου.

Δυστυχώς, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της στο Μαρούσι, αν και αποδοκιμάστηκαν απερίφραστα από το μαρουσιώτικο λαό, τίποτε δεν διδάχθηκαν και για τίποτε δεν μετάνιωσαν. Γι΄ αυτό κι εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, τα ίδια ψέματα, τις ίδιες συκοφαντίες.

Οι απόψεις του κου Κούκουζα που διατυπώνονται σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε και σε εφημερίδα ημερήσιας κυκλοφορίας που πρόσκειται στον ίδιο με αυτόν κομματικό χώρο, επιβεβαιώνουν ότι πλέον έχουν χάσει όχι μόνον την ψυχραιμία τους, αλλά και τη σοβαρότητά τους.

Δυστυχώς, οι έννοιες σοβαρότητα και υπευθυνότητα χάνουν τη σημασία τους μπροστά στο «φαινόμενο Κούκουζα» στο Μαρούσι. Ο κ. Κούκουζας επιμένει να αντιλαμβάνεται τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης με ατζέντα αμιγώς κομματική, φορώντας διαρκώς τους ροζ παραμορφωτικούς του φακούς.

Ο κ. Κούκουζας, όμως, και η δημοτική του παράταξη δεν είναι μόνον ανεύθυνοι, είναι και συκοφάντες. Χρησιμοποιούν διαρκώς και με μεγάλη ευκολία όταν αναφέρονται στα πεπραγμένα της διοίκησης Πατούλη συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και έννοιες όπως «αδιαφάνεια», «διαπλεκόμενο καθεστώς», «πρόθυμοι λαγοί του Φούχτελ» κ.λπ.

Τους άθλιους αυτούς χαρακτηρισμούς τους επιστρέφουμε στα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, που αρνούνται να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου. Στη Δημοκρατία τον τελικό λόγο τον έχει ο λαός, κι ο λαός αποφάσισε με συντριπτικό ποσοστό ότι η διοίκηση Πατούλη ήταν αποτελεσματική, χρήσιμη, διαφανής, ηθική. Αν αμφισβητεί ο κ. Κούκουζας, και η ολιγομελής παρεούλα του την κρίση του μαρουσιώτικου λαού, ας αλλάξουν πόλη.

Μαθήματα Δημοκρατίας από «κομματικά στρατιωτάκια» του μεγέθους Κούκουζα δεν δεχόμαστε. Όπως δεν δεχόμαστε να αποκαλεί τους δημάρχους μέλη του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» «εθελόδουλους και λαγούς του Φούχτελ», όταν «και οι πέτρες γνωρίζουν» πως οι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Φούχτελ, ήταν και είναι οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αλλά και Νίκαιας – Ρέντη, που όχι μόνον δεν ανήκουν στο “Κίνημα Ανατροπής” που στηρίζουν 165 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, αλλά αντίθετα έχουν συγκροτήσει μια άλλη συμμαχία 4-5 μόλις δημάρχων που έχουν θέσει ως στόχο μέσα από την ΚΕΔΕ να προωθήσουν όχι τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Στο Μαρούσι αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό φαίνεται «δεν μπορούν να το χωνέψουν».

Εμείς δεν βλέπουμε την Αυτοδιοίκηση ως πεδίο επίλυσης κομματικών διαφορών. Εμείς θέλουμε το Μαρούσι πρωταγωνιστή σε ένα νέο ξεκίνημα για την Αυτοδιοίκηση, προς όφελος των πόλεων και των δημοτών μας.

Στόχος μας είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συνδιαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Να έχουμε ρόλο και λόγο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Αναζητούμε την αναβάθμιση του θεσμού που υπηρετούμε μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Διεκδικούμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κι όχι να στηρίζουμε τη λειτουργία μας στη «φιλανθρωπία» και τις σκοπιμότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές, ούτε και τι σκοπούς εξυπηρετούν.

Στην πορεία αυτή για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση, το Μαρούσι μπαίνει μπροστά. Με πρώτο από όλους, τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Την πορεία αυτή δεν μπορούν να την ακυρώσουν τα υβριστικά και συκοφαντικά άρθρα δημοτικών συμβούλων όπως τον κ. Κούκουζα, που εκφράζει μια θλιβερή μειοψηφία, που επενδύει πολιτικά στη μιζέρια και την αδράνεια.

Η Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση δεν θα έλθει από «κομματικά στρατιωτάκια» όπως τον κ. Κούκουζα, αλλά από ανθρώπους με σχέδιο και όραμα, που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet