Σκληραίνει η αντιπαράθεση
Πολιτική

Σκληραίνει η αντιπαράθεση

Σε όλο και υψηλότερους τόνους διεξάγεται πλέον ο… πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Η τελευταία, απαντώτας σε πρόσφατο δελτίο Τύπου του Δήμου, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

Η απάντηση του «συστήματος Πατούλη» στο δελτίο Τύπου του Συνδυασμού μας αποτελεί δείγμα γραφής του πώς ένα κείμενο λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα. Αποτελεί όμως και το μόνο δείγμα γραφής ενός συστήματος που απέτυχε στα ουσιαστικά και σοβαρά που απασχολούν τους δημότες.

Αντίθετα, για άλλη μια φορά, λούζεται αυτά που κοροϊδεύει: μιλάει για συκοφαντίες και ψέματα, ενώ ελαφρά τη καρδία κατηγορεί έντιμους και υπεύθυνους ανθρώπους για «μπαχαλοποίηση» και «μηδενισμό».

Η απάντηση στην ανακοίνωση του Συνδυασμού μας υπενθυμίζει πώς, για όσους δεν έχουν σχέδιο ή όραμα, ο παλαιοκομματισμός, η ισοπέδωση, ο «χουλιγκανισμός» και οι αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα καλά κρατούν. Εδώ και καιρό οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής διατρέχονται από τα παραπάνω, τακτικές σύμφωνα με τις οποίες πολιτεύονται όλοι οι ξεπερασμένοι από την εποχή και τις ανάγκες των δημοτών «παράγοντες». Παράγοντες που νομίζουν ότι όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η λογική διέπει και το «σύστημα Πατούλη», που έσπευσε να κάνει τον Δήμο δώρο στην παράταξή του, το κόμμα του, την κυβέρνηση των μνημονίων, το οποίο θα είναι και η μόνη, πικρή για τους δημότες, παρακαταθήκη του.

Ελλείψει επιχειρημάτων και πανικόβλητο καθώς είναι, το «σύστημα Πατούλη», διαστρεβλώνει, ελπίζουμε λόγω προχειρότητας και όχι συνειδητά, ότι η ανακοίνωσή μας είναι ενός μεγάλου ενωτικού Συνδυασμού και όχι της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό». Ενός Ενωτικού Συνδυασμού που δεν φοβήθηκε τις δημοκρατικές διαδικασίες, σεβόμενος όσους συμμετείχαν σε αυτές εξαρχής και στην πορεία, προτείνοντας ένα πρόγραμμα «γνώσης και γνώμης», με τις απόψεις όλων να καταγράφονται και να ενσωματώνονται εμπράκτως.

Ενός Συνδυασμού που αφουγκράζεται τους δημότες πολύ περισσότερο από τους δήθεν ακομμάτιστους επικριτές, που και κομματικούς μηχανισμούς κινητοποιούν και υποχωρήσεις κάνουν προκειμένου να μην χάσουν τις θέσεις τους. Δημότες που στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και όχι το πόσες φωτογραφίες βγαίνει ο Δήμαρχός της. Δημότες που καταλαβαίνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντική για τους κατοίκους, ακόμα και αν δεν ψηφίζουν «Πρωθυπουργό» όπως τονίστηκε στην απάντηση της δημοτικής αρχής. Δημότες που θα ανατρέψουν νοοτροπίες προηγούμενων ετών και θα πάρουν επιτέλους τον Δήμο στα χέρια τους.

Ο πανικός της μνημονιακής κυβέρνησης μεταδίδεται ταχύτατα. Συνιστούμε ψυχραιμία γιατί ο κόσμος δεν έχει πλέον περιθώριο ή υπομονή για ανοησίες και αντιπαραθέσεις μικροπολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet