Συνεδρίαση με… χίλια ζόρια κι αποσύρσεις θεμάτων στο Δ.Σ. Αμαρουσίου
Πολιτική

Συνεδρίαση με… χίλια ζόρια κι αποσύρσεις θεμάτων στο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Το μονίμως καθυστερημένο, από πλευράς χρόνου έναρξης, Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου «έσπασε» κάθε ρεκόρ στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου 2015.

Ο πρόεδρος του Σώματος Νώντας Γαρδέλης όρισε τη συνεδρίαση της συγκεκριμένης ημέρας στις 17:45, αλλά -ως φαίνεται- «υπολόγισε χωρίς τους… ξενοδόχους», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, της πλειοψηφίας κατά κύριο λόγο.

Αποκαρδιωτικά άδεια η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Την προκαθορισμένη ώρα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν… αποκαρδιωτικά άδεια, ενώ το βλέμμα του προέδρου του Σώματος όση ώρα προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τους απόντες συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν ενδεικτικό του εύλογου εκνευρισμού του.

Τελικώς, με… τα χίλια ζόρια και αφού είχε εκπνεύσει ο προβλεπόμενος από τον κανονισμό χρόνος (η ώρα είχε πάει ήδη 18:35) κατορθώθηκε να βρεθεί ο 22ος δημοτικός σύμβουλος που συμπλήρωνε τον απαραίτητο αριθμό απαρτίας για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Κι αυτό, χάρη στην παρουσία των πέντε εκ των έξι δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας (Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι) και των δύο δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (από την αίθουσα συνεδρίασης απουσίαζαν κατά την έναρξη του Συμβουλίου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Μαρούσι η Πόλη μας, Για Ένα Νέο Μαρούσι και Εκτός των Τειχών, κάποιοι εκ των οποίων προσήλθαν με σημαντική καθυστέρηση).

Νώντας Γαρδέλης - Πρόεδρος Δ.Σ. Αμαρουσίου

Τελικώς, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, αφού ο κ. Ν. Γαρδέλης μετέθεσε, με την άδεια του Σώματος, την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:15 (προκειμένου να τηρηθούν και οι… τύποι). Ωστόσο, η ένταση του προέδρου παρατάθηκε αφού η απουσία αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας δημιουργούσε προβλήματα στην ψήφιση επτά θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων οι εγκρίσεις ή μη λογαριασμών λογαριασμών εκκαθάρισης και ανάληψης υποχρεώσεων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων Αλληλεγγύης & Πρόληψης και Τέχνης & Πολιτισμού.  Τελικώς, μετά από… διαβουλεύσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη με τους αρχηγούς των παρατάξεων, ο πρόεδρος του Σώματος προχώρησε στην απόσυρση των παραπάνω θεμάτων.

Μ. Χρηστάκης με Λ. Μαγιάκη και Κ. Βλάχο

Αν μη τι άλλο, η εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση κάθε άλλο παρά τιμά το Σώμα. Όσο για κάποιες δικαιολογίες που… ψιθυρίζονταν στα «πηγαδάκια» περί προβλημάτων λόγω χιονιού, μόνο ως αστειότητες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν για έναν Δήμο στον οποίο όλοι οι δρόμοι ήταν απολύτως ανοιχτοί και προσβάσιμοι…

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Κ. Νταλούκας

    Ότι ψωνίζεις παίρνεις σ’αυτόν τον κόσμο!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet