Τρεις νέες υποψηφιότητες έτοιμες για… ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Πολιτική

Τρεις νέες υποψηφιότητες έτοιμες για… ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με τρεις νέες υποψηφιότητες θηλυκού γένους ενισχύει το ψηφοδέλτιό της η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη. Οι νέες υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι είναι οι Έφη Νιχωρίτη, ηθοποιός και σκηνοθέτης με διαχρονική καλλιτεχνική παρουσία στην πόλη μέσα από το θέατρο «Διθύραμβος», η Άννα Φωτοπούλου, κόρη του αείμνηστου συμπολίτη μας ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου και η Μαίρη Διακολιού, διακεκριμένη δικηγόρος του Αμαρουσίου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των υποψηφίων και του επικεφαλής του συνδυασμού:

Έφη Νιχωρίτη: «Με ποια πλευρά είσαι; Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να πάρουμε θέση. Πολιτική. Να διαλέξουμε. «Which side are you on?». Ένα τραγούδι – καταγγελία, στην Αμερική του 1931, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο. Και ζητάει απάντηση. Αυτήν που χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά, στο μέλλον».

Ο κ. Λ. Μαγιάκης, καλωσορίζοντας την κ. Έφη Νιχωρίτη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, εξήρε την πολυετή προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του, προσθέτοντας ότι «ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι η καλλιτεχνική δημιουργία και ο πολιτισμός είναι διαρκή εφόδια για τη βελτίωση της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμαζόμαστε σκληρά από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές».

Άννα Φωτοπούλου: «Οι κρίσιμες περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με προέτρεψαν να συμμετάσχω δυναμικά σε έναν συνδυασμό νίκης και ελπίδας. Στόχος μου είναι να υπηρετήσω την πόλη και τους συμπολίτες μου στα θέματα του πολιτισμού που αποτελούν έναν από τους κυριότερους προγραμματικούς στόχους του συνδυασμού. Δημοκρατία, δικαιοσύνη και πολιτισμός είναι για εμένα απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ταλαιπωρούν».

Από την πλευρά του ο κ. Λ. Μαγιάκης καλωσόρισε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού την κ. Άννα Φωτοπούλου, την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του και τόνισε ότι η συμβολή της στην επιτυχία του συνδυασμού θα είναι καθοριστική.

Μαίρη Διακολιού: «Μετά τις διαψεύσεις των προσδοκιών που επέφερε στην πατρίδα, στον λαό και στον δημοκρατικό σοσιαλιστικό χώρο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ των Γεωργίου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αισθανόμουν την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν την πίστη μου στις τότε προγραμματικές εξαγγελίες του. Έτσι, με μεγάλη μου χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε από τον Λευτέρη Μαγιάκη και τον Συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι για να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, για δύο λόγους: Πρώτον ότι με την υποψηφιότητά μου δηλώνω εμπράκτως τη συγγνώμη μου και δεύτερον, δηλώνω απερίφραστα ότι η πίστη σε μία ανθρωποκεντρική κοινωνία, όπου η οικονομία θα εξυπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την οικονομία, δεν μπορεί να ευτελιστεί, να αμαυρωθεί και να αφανιστεί από κανένα πρόσωπο, από κανέναν οπορτουνισμό και από καμία απογοήτευση. Παραφράζοντας ένα αρχαίο ρητό επισημαίνω: “Στην Ολυμπία, πάνε τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που εμπορεύονται, αυτοί που αρέσκονται στη θέαση και αυτοί που αγωνίζονται”. Εγώ θέλω να πιστεύω για τον εαυτό μου πως ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Σ΄ αυτούς που αγωνίζονται όχι για “μπρίκια” κι “αδειανά πουκάμισα”, τα οποία άλλωστε ποτέ δεν επεδίωξα, ούτε για την ένταση της μάχης, αλλά για να προχωρήσει ο εξανθρωπισμός της κοινωνίας ένα βήμα παραπάνω. Στα πρόσωπα τόσο του επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρη Μαγιάκη, όσο και των συνυποψηφίων μου είμαι βέβαιη πως βρήκα τους συναγωνιστές με την ίδια ματιά».

Ο κ. Λ. Μαγιάκης, αφού καλωσόρισε την κ. Μ. Διακολιού στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι να επιλέγουν τη συνεπή δράση που κάνει έμπρακτα τη διαφορά στα ζητήματα του τόπου μας, προς όφελος όλων των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet