Ενότητα: Να μην χάσει το ΟΑΚΑ τον δημόσιο χαρακτήρα του
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ενότητα: Να μην χάσει το ΟΑΚΑ τον δημόσιο χαρακτήρα του

Θα αγωνιστεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι. Χρησιμοποιώντας νομικά και πολιτικά επιχειρήματα θα προσπαθήσει να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όχι στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και την ιδιωτικοποίηση
Να μην χάσει το ΟΑΚΑ τον δημόσιο χαρακτήρα του

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, δημόσιες υπηρεσίες στις μεταφορές, στις υποδομές, στον αθλητισμό και μελλοντικά την ενέργεια και το νερό μεταβιβάζονται στο Ταμείο Δημόσιων Συμμετοχών που μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ θα αποτελέσουν το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Στις δομές αυτές περιλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ.

Όλες οι διεκδικήσεις της Τ.Α. για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για μαζικό αθλητισμό, πολιτισμό, παράλληλα με τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, παραμένουν ακόμα μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτες.

Στον Δήμο μας που το Golden Hall έχει ήδη παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα εδώ και μερικά χρόνια και ο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ήδη πουλήθηκε και ανοικοδομείται.  Τον ΧΕΥ Κύμης (Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης), και τον ΧΕΥ Κηφισίας, το κτήριο της Κεραμικής στην Κηφισίας, οι δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, το κτήριο του Γραπτού Τύπου στην Κηφισίας και το Υπουργείο Παιδείας είναι μερικά από τα δημόσια ακίνητα που φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα κινδυνεύουν να παραδοθούν έναντι πινακίου φακής στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Σε αυτά προστίθεται τώρα και το ΟΑΚΑ.

Η παράταξή μας με βάση την Ιδρυτική της Διακήρυξη και το Πρόγραμμα της θα αντιταχθεί σε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές. 

Σε αυτόν τον αγώνα, θα αξιοποιούμε, όλες τις ρωγμές, όλα τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και πρωτοβουλίες, με γνώμονα την υπεράσπιση της πόλης και το συμφέρον του Μαρουσιώτικου λαού. Αυτό κάναμε με τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και προκαλέσαμε τη σημαντικότατη διακοπή εργασιών, βρίσκοντας συμπαραστάτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υπ.Εν.), από το οποίο απαιτούμε να τηρήσει την ίδια συνεπή στάση μέχρι τέλους.

Η θέση μας είναι σαφέστατη: Να μην ιδιωτικοποιηθεί με κανέναν τρόπο το ΟΑΚΑ.   

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στον Μαρουσιώτικο λαό, την υποκρισία της δημοτικής Αρχής που ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιταχθεί σε αυτές τις πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα μιλάει για «ξεπούλημα από την πίσω πόρτα», όταν μάλιστα ο κ. Πατούλης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ επί σειρά ετών.

Αντίθετα ο κ. Πατούλης χρησιμοποιεί κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές πολιτικές για να κατασκευάσει το γκαράζ της Ευτέρπης παραχωρώντας τη χρήση του για 29 χρόνια, φορτώνει στην πλάτη των Μαρουσιωτών την αστυνόμευση του Κέντρου έναντι 180.000 ευρώ τον χρόνο, με το επιχείρημα ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει, λόγω λιτότητας, την επιχειρησιακή ικανότητα να την εξασφαλίσει. Τέλος σχεδιάζει και άλλα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς, όπως π.χ. την παραχώρηση του αθλητικού κέντρου «Σπύρος Λούης».

Απαιτείται κινητοποίηση όλων των κατοίκων του Αμαρουσίου, για να μην περάσει η παραχώρηση του ΟΑΚΑ και επιτέλους να διεκδικήσει η πόλη αυτά που έχασε στο όνομα της «μεγάλης ιδέας» των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί ενώ έχουν περάσει δώδεκα (12) χρόνια από τη λήξη τους, ακόμα δεν πήρε τίποτα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet