«Άνοιξη» με ελληνικό κινηματογράφο
Πολιτισμός

«Άνοιξη» με ελληνικό κινηματογράφο

Με το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική», που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στην υπέροχη μουσική περιπλάνηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, οι δημοφιλείς ηθοποιοί Ματθίλδη Μαγγίρα, Ορφέας Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης ταξίδεψαν το κοινό σε αξέχαστες μουσικές επιτυχίες από ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημά του. Παράλληλα προβλήθηκαν μέσω βίντεο αποσπάσματα και παρασκηνιακές σκηνές από τα γυρίσματα γνωστών και πολυπαγαπημένων ταινιών.

Το μουσικό αφιέρωμα μαζί με τους εκατοντάδες θεατές παρακολούθησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος απευθύνοντας εγκάρδιο καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, σημείωσε ότι “στο Μαρούσι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνεχίζουμε να παράγουμε πολιτισμό και να δημιουργούμε πολιτιστικά γεγονότα, τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, που η ζωή και το έργο τους αποτελούν πρότυπο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης και συνεχίζουν να μας εμπνέουν έως και σήμερα. Με τις ανοιξιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο μας, παρέχουμε και αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου την ευκαιρία στον καθένα να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ο οποίος μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια του για την επιτυχία της εκδήλωσης στην κ. Μαγγίρα της προσέφερε ανθοδέσμη. Επίσης προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στους κ.κ. Ορφέα Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Πετράκη το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου ’64-’67-’74 / Βετεράνοι» Αλέξανδρος Μηλιώνης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική» συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 με τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, πλαισιωμένη από την Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet