«Άνοιξη στο Μαρούσι με… Μικτή Χορωδία»
Πολιτισμός

«Άνοιξη στο Μαρούσι με… Μικτή Χορωδία»

Την επετειακή συναυλία από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου που ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη και την ελευθερία των λαών, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.

Η μουσική εκδήλωση περιλαμβάνεται στον κύκλο του πολιτιστικού προγράμματος «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική», όπου πρωταγωνιστούν μεγάλες μορφές της μουσικής και του θεάτρου που έγραψαν ιστορία και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη στις νέες γενιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανοίγοντας την εκδήλωση μίλησε με επαινετικά λόγια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου, η οποία όπως ανέφερε «είναι φάρος πολιτισμού και ο καλύτερος πρεσβευτής για το Μαρούσι και τη χώρα μας. Είναι η Χορωδία της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου που όλοι έχουμε μέσα στις καρδιές μας και την ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική παρακαταθήκη της στην πόλη μας». Επίσης ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας που με αγάπη συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα, γεγονός που φαίνεται από το υψηλό επίπεδο των συναυλιών τους.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε στους παριστάμενους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Τούλα Λαζάρου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον δήμαρχο για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη στήριξη που προσφέρει στην προσπάθεια των μελών της Χορωδίας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε στίχους Π. Παναγιωτούνη και μουσική Τ. Παπαστεφάνου, υπό τη διεύθυνση της νέας μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, το ρεπερτόριο περιελάμβανε τα τραγούδια: Μεσολλόγι, Ημέρα και νύχτα, Πότε θα φανεί, Πίσω από τις ντάπιες, Κοιμήσου μικρό μου, Σ΄ αυτόν τον τόπο, Σε θάλασσες και σε στεριές, Μικρέ επαναστάτη, Από την ιερή οργή, Ημέρα και νύχτα.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Μικτή Χορωδία τραγούδησε: «Ωδή στον λόρδο Μπάυρον» (στίχοι Δ. Σολωμού, μουσική Στ. Ουλκέρογλου), «Θούριος» (στίχοι Ρ. Φεραίου, μουσική Στ. Ουλκέρογλου), «Ο χορός του Ζαλλόγου» (παραδοσιακό, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Αητέ και παλικάρι» (στίχοι –μουσική Μ. Πλέσσας, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Τσάμικος» (στίχοι Γάτσιος, μουσική Μ. Χατζιδάκις, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Της αγάπης αίματα» (στίχοι Οδ. Ελύτη, μουσική Μ. Θεοδωράκης), «Της Δικαιοσύνης» (στίχοι Οδ. Ελύτη, μουσική Μ. Θεοδωράκη).

Στη συναυλία σολίστ ήταν ο Νίκος Κάνδηλας, ενώ κείμενα διάβασε η Μάρω Γεώργα. Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι: πιάνο – Άννα Κουνάδη, φλαούτο – Σέργιος Γιώτης, μπουζούκι – Γιώργος Κούβελας, κιθάρα – Ανδρέας Ίσαρης, κρουστά –  Αντώνης Κανδηλιώτης.

Την εκδήλωση τίμησε εκ μέρους του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ο αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ. Παρευρέθησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Βλάχος, Κώστας Ζαμπαντιώτης, ο π. Γεώργιος Παπαδάκης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet