Έκθεση έργων καλλιτεχνών της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου & Τέχνης
Πολιτισμός

Έκθεση έργων καλλιτεχνών της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου & Τέχνης

Έκθεση με έργα εικαστικών και αγιογραφίας, δημιουργίες μελών της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ), πραγματοποιείται μέχρι τις 11 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στο δημαρχείο της πόλης. Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Εικαστικά Δρώμενα» βραβεύτηκαν δημιουργοί για τα έργα τους στον καμβά, όπως, επίσης, παρουσιάστηκαν έργα νέων Ελλήνων ποιητών.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη μετέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και σύζυγος του δημάρχου Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, η οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σε μία περίοδο αμφισβήτησης θεσμών, αξιών και προτύπων, η τέχνη και ο πολιτισμός μπαίνουν ανάχωμα σε κάθε δυσμενή προοπτική, διαφυλάσσοντας την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργική έμπνευση που αποτελούν εγγυητές ενός συνεκτικού κοινωνικού πλαισίου» μεταφέροντας την αναγκαιότητα για στήριξη από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε δράσης που προάγει τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Η πρόεδρος ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης κατά τη διάρκεια βράβευσης της συγγραφέως – εικαστικού και προέδρου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πεύκης Χρ. ΠαπαρούπαΣτη διάρκεια της βραδιάς απαγγέλθηκαν ποιήματα νέας γενιάς Ελλήνων ποιητών όπως ο Κώστας Καρούσος, η Πόπη Μπαλαμώτη-Σπιτά, ο Σπύρος Μουσούρης, ο Σταύρος Τζώρτζος, η Ανδρονίκη Ατζέμογλου, με τη συνοδεία μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, από το μουσικό σχήμα της ΠΕΛΤ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του επίτιμου προέδρου της ΠΕΛΤ κ. Λαδογιάννη, της προέδρου της ΠΕΛΤ κ. Μαντούδη, καλλιτεχνών και εικαστικών που εξέθεσαν τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες, καθώς και της συγγραφέως – εικαστικού και προέδρου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πεύκης Χριστίνας Παπαρούπα.

Η έκθεση που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 με την παρουσίαση παιδικής χορογραφίας βασισμένης στα παραμύθια της Χριστίνας Παπαρούπα, θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 17:30 έως τις 21:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet