Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός πώλησης της Κεραμικής – Πώς κινείται τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός πώλησης της Κεραμικής – Πώς κινείται τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου

Την αναβολή του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΕΤΑΔ για την πώληση που χώρου της Κεραμικής και την αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου από τον Δήμο Αμαρουσίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στη 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και το χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94.

«Ο διαγωνισμός που είχε προγραμματισθεί για τις 20 Μαΐου 2024, μετά από παρέμβαση του Δήμου και καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά του, αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου 2024. Αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος μας», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Στο διάστημα αυτό η διοίκησή μας θα πράξει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου είτε να προχωρήσουμε στην ενοικίαση είτε στην απόκτηση του χώρου, με τη συνδρομή της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που έχει συσταθεί για να υποβάλει τις προτάσεις της».

Ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι «Οι προσπάθειές μας στρέφονται προς την κατεύθυνση του Πράσινου Ταμείου, μέσω ενός προγράμματος για την απόκτηση κάποιων χώρων εμβληματικής σημασίας, όπως η Κεραμική. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε τη δυνατότητα κατευθείαν ο Δήμος Αμαρουσίου να αγοράσει το χώρο της Κεραμικής».

Σημειώνεται ότι η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου έχει δρομολογηθεί και εξελίσσεται και η πολεοδομία προχωρά στην ανάρτηση για την τροποποίησή του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet