Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Όταν οι εικόνες αφηγούνται» στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Όταν οι εικόνες αφηγούνται» στο Μαρούσι

Ανοικτή για το κοινό από τις 20/11 είναι η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Όταν οι εικόνες αφηγούνται», έξι φωτογράφων-δημιουργών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» στο Μαρούσι. Η έκθεση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου με τίτλο «Μαρουσιώτες Δημιουργοί». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023 και λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, και το Σάββατο 10.00 – 14.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην τελετή των εγκαινίων, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας καλωσόρισε το κοινό και τους καλλιτέχνες, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξή του, καθώς και στη σύμβουλο του δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, την εικαστικό και διδάσκουσα στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μπέτυ Καρούση και τη φωτογράφο και συγγραφέα Πηνελόπη Μασούρη.

Αναφερόμενος στην έκθεση, υπογράμμισε ότι «Η τέχνη της φωτογραφίας έχει την ικανότητα να πυροδοτεί ποικίλα συναισθήματα σε όλους με μία αδιαμφισβήτητη δύναμη. Μέσα από τη διεισδυτική ματιά ενός φωτογράφου μας αποκαλύπτεται ένας διαφορετικός κόσμος, τοπία του οποίου εάν δεν υπήρχε η τέχνη θα παρέμειναν πιθανότητα άγνωστα». Ειδική αναφορά έκανε στο πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο «Άρτεμις» όπου φιλοξενείται η έκθεση, σημειώνοντας ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι».

Η Άννα Βαγιωνά, μεταφέροντας τον λόγο του δημάρχου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το Μαρούσι, πόλη βαθιάς ιστορικότητας, διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζει αξιοσημείωτη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή. Η ανάδειξή της αποτελεί κύριο άξονα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αναδεικνύοντας αυτόν τον πλούτο, προσδίδουμε αίγλη και αξία στο σύγχρονο Μαρούσι, αντίστοιχη της μεγάλης παράδοσης και του ονόματος της πόλης»

Οι 6 φωτογράφοι, έργα των οποίων εκτίθενται στην έκθεση είναι οι Γιώργος Βλάσσης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Λιάππης, Πηνελόπη Μασούρη, Αλέξανδρος Μαυρομαράς και Χάρης Πρέσσας.

Μιλώντας για το έργο τους και την τέχνη της φωτογραφίας, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο και όλους όσοι αγκάλιασαν αυτή την έκθεση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι θεωρητικές επισημάνσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εικόνας σήμερα του εικαστικού Χάρη Πρέσσα, κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του Παν/μίου Δυτικής Αττικής.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας Ελένη Λέκκα, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet