Καθήλωσε το κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Καθήλωσε το κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Υπό τον ήχο των τυμπάνων και τη μουσική του «The Wedding Dance» ξεκίνησε η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο κατάμεστο από κόσμο Αίθριο Θέατρο του Αμαρουσίου. Η μουσική εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του προέδρου της ΚΕΔΑ Νικολάου Πέππα, στελεχών της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων, καθώς και φορέων του μητροπολιτικού δήμου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση, με έντονο το άρωμα του καλοκαιριού, η καταξιωμένη ελληνίδα συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, με το δοξάρι και το βιολί της, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, πάντρεψε μουσικές από ανατολή και δύση μεταφέροντας αυθεντικά όλη τη μαγεία της μουσικής της. Η συναυλία ξεκίνησε με το soundtrack της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, για να ακουστούν στη συνέχεια πολλές άλλες αγαπημένες συνθέσεις της καλλιτέχνιδος, από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπως «Ο Σταθμός» («Πολίτικη Κουζίνα»), το «Τσιγάρο», το «Αστέρι κι η ευχή», «Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Μεγάλη Αποκάλυψη», «Bacharat», «Carousel», «Bir Sans Daha» και πολλά άλλα ακόμη. Η ίδια κατ’ εξαίρεση ερμήνευσε «Το Τσιγάρο» σε μουσική δική της και στίχους Ελένης Ζιώγα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου, σε σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό, αναφέρθηκε στην καταπληκτική βραδιά, συγχαίροντας την καλλιτέχνιδα, για όλη την επαγγελματική διαδρομή και πορεία της, καθώς και όλους τους συντελεστές που απογείωσαν μουσικά την παράσταση. Από τη δική της πλευρά η καλλιτέχνης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) για τη φιλοξενία που της προσέφεραν και την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με αυτό το τόσο θερμό Μαρουσιώτικο κοινό.

Μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί της Μάκης Κρέτσης και Γιώργος Φασόλης (κρουστά), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) και Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet