Προχωρά η αποπεράτωση του πολυκέντρου Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Προχωρά η αποπεράτωση του πολυκέντρου Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Αμαρουσίου

Προγραμματική σύμβαση για την αποπεράτωση του πολιτιστικού κτηρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυδύναμο κέντρο, υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου. Το έργο, προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, να καταστεί το υφιστάμενο ημιτελές κτήριο, επί των οδών Ήβης και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Αμαρουσίου, άρτιο και λειτουργικό ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πολυκέντρο για τη διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, δράσεων αλληλεγγύης και εκθέσεων, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Το κτήριο περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρεις ορόφους και έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.µ.

Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις: εργασίες σκυροδετήσεων, οπτοπλινθοδομών, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και αρχιτεκτονικών προεξοχών στις όψεις του κτηρίου, όπου αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, εργασίες κατασκευής στεγανώσεων και θερμομονώσεων, εργασίες εκτέλεσης επιχρισμάτων και μαρμαρικών εργασιών, εργασίες επιστρώσεως δαπέδων, επενδύσεις τοίχων και τοποθέτηση κουφωμάτων, καθώς και εργασίες χρωματισμών και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet