Το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι αναβίωσε σε αφιέρωμα στον Θεόδωρο Πολυκανδριώτη
Πολιτισμός

Το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι αναβίωσε σε αφιέρωμα στον Θεόδωρο Πολυκανδριώτη

Μία βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι απόλαυσαν οι θεατές που παρακολούθησαν το «Αφιέρωμα στον συνθέτη Θεόδωρο Πολυκανδριώτη» στο Αίθριο Θέατρο στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Κοντά τους και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές που «μέσα από βραδιές όπως αυτή κρατούν ζωντανούς στη μνήμη μας ξεχωριστούς δημιουργούς και εκπροσώπους της ελληνικής λαϊκής σκηνής».

Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, σε αυτή τη συναυλία – αφιέρωμα στα 14 χρόνια απουσίας του μεγάλου δάσκαλου και τραγουδοποιού Θεόδωρου Πολυκανδριώτη, μαζί με την ορχήστρα του αναβίωσαν το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι ξυπνώντας μνήμες παλιές, ρεμπέτικες, φερμένες από αλλοτινές εποχές και πατρίδες.

Επί σκηνής, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την όμορφη μουσική συντροφιά με τα αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα δασκάλου και συνθέτη.

«Μουσικές εμφανίσεις όπως αυτή ξυπνούν θύμησες, νοσταλγία και αναπόληση. Κρατούν ζωντανούς στη μνήμη μας ανθρώπους που με την τέχνη και το μεράκι τους έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου μας. Το Φεστιβάλ μας τιμά τους μεγάλους δημιουργούς, αλλά και τους συνεχιστές τους. Τιμά και στηρίζει όσους κρατούν ζωντανή τη μουσική του χθες, αλλά και τους δημιουργούς του σήμερα» τόνισε.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει τη διαδρομή με το μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη και Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γιώργο Υδραίο και τη Μαρία Σουλτάτου (13/07), τους δημοφιλείς στο νεανικό κοινό Stan–REC (17/7), τη συναυλία της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Γλυκερίας (19/7), τη συναυλία των «The Idols 60΄s» (25/7), τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (27/7). Την αυλαία του Φεστιβάλ ρίχνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η εκρηκτική Άννα Βίσση.

Στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις με προπώληση εισιτηρίων, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και με χρήση της Artemiscard με προνομιακές τιμές για τους κατόχους.

Κύριος χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 FM – 105.8 FM, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 FM, Sfera 102.2 FM, Μουσικός 98.6 FM, POLITISGROUP, Realfm97.8, Real.gr, Attica TV, AAF.gr,  monopoli.gr.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Μέσω διαδικτύου, στο www.viva.gr και στο τηλ. 11876.
  • Στο VivaSpot στο Σύνταγμα, επτά ημέρες την εβδομάδα 9:00 – 21:00.
  • Στα καταστήματα Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
  • Στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00.
  • Στη Λεωφ. Κηφισίας 219 – Αίθριο Θέατρο, την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.

Συντονιστείτε με το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 στον διαδικτυακό τόπο του Φεστιβάλ και στο Facebook / Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet