Το βιβλίο «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» προλόγισε ο Γ. Πατούλης
Πολιτισμός

Το βιβλίο «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» προλόγισε ο Γ. Πατούλης

Το βιβλίο «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» της συγγραφέως και προέδρου της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου προλόγισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στην αίθουσα του δημαρχείου Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Σε κλίμα συγκίνησης για το βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τις χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού της Μεγαλονήσου που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μακραίωνους αγώνες και τις θυσίες του Κυπριακού λαού για ανεξαρτησία».

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου. Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου –σημείωσε- ο αναγνώστης βουτά στην πολυτάραχη ιστορία του νησιού, γνωρίζει σκοτεινές μαρτυρικές περιόδους και αποκτά μία συνολική άποψη για τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα εδώ και δεκαετίες την πορεία του στο χρόνο μέχρι τις μέρες μας».

Από την πλευρά της, η συγγραφέας κ. Λυμπεροπούλου εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξή του στην παρουσίαση του βιβλίου, καθώς και για την προλόγιση εκ μέρους του, καθώς όπως ανέφερε «περιποιεί μεγάλη τιμή στο συγκεκριμένο πόνημα, η οποία αντανακλά και στη συγγραφέα του».

Για το βιβλίο μίλησαν η Αντιγόνη Περικλέους-Παπαδοπούλου, λογοτέχνης, ευρωβουλευτής (2009 – 2014) και ο Σταύρος Σταύρου, φιλόλογος ειδικός γραμματέας στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet