Το παλιό ελληνικό σινεμά αναβίωσε στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Το παλιό ελληνικό σινεμά αναβίωσε στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

Μία μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε αγαπημένα τραγούδια από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αναβιώνοντας σημαντικές στιγμές του, χάρισαν στους θεατές, οι συντελεστές της παράστασης «Σαν παλιό σινεμά» που ανέβηκε στο Αμαλίειο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η λαμπερή ηθοποιός Ελένη Φιλίνη, η οποία και σε ρόλο ερμηνεύτριας προσκάλεσε το κοινό να περιπλανηθεί μουσικά σε μία διαδρομή από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα έγχρωμα δημοφιλή μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Το ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας μέσω του χορού, του τραγουδιού και της εναλλαγής κοστουμιών προσέφερε στο ακροατήριο ένα υπέροχο οπτικοακουστικό θέαμα.

Τα τραγούδια μεγάλων συνθετών μας όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της λαμπρής εποχής του ελληνικού σινεμά, τραγούδια με τα οποία μεγάλωσαν και τα οποία αγάπησαν γενιές και γενιές, παρουσίασαν επί σκηνής καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Την υπογραφή για τις χορογραφίες της παράστασης έφερε ο Πάνος Μεταξόπουλος, με πρωταγωνίστριες την Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, την ηθοποιό Τίνα Αλεξοπούλου στο τραγούδι και τον χορό, τον Θάνο Τζανή στο τραγούδι και την παρουσίαση, τον Γιάννη Παπαχατζή στο τραγούδι και στην κιθάρα, τον Μάριο Παπαδόπουλο στο πιάνο, τον Γιώργο Ξενοκώστα στο μπουζούκι και στο μαντολίνο, τον Μιχάλη Καζάνα στο μπουζούκι, τη Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά, τον Τάσο Νικολή στο ακορντεόν και τετραμελή ομάδα χορευτών. Επίσης, συνεργάστηκαν η Χριστίνα Πρίνου στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις και ο Κωνσταντίνος Λιόντος στον χειρισμό του projector.

Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη Γραμμή Δημότη 15321, στο τηλεφωνικό κέντρο 213 2038000 του Δήμου Αμαρουσίου και στο 11876.

Προπώληση εισιτηρίων:

Στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, IANOS, Reload Stores.

Στο περίπτερο της viva.gr στο The Mall Athens.

Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι.

Στα εκδοτήρια του Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.

Μέσω της ιστοσελίδας www.viva.gr με έκπτωση έως 20% και τηλεφωνικά στο 11876.

Χορηγοί επικοινωνίας: Realfm97.8, Realnews, Hit-Channel.com, in2life.gr, independent.gr, Media Soup, tralala.gr, Μέντα 88fm, mindradio.gr, e-orfeas,gr, musicity.gr, gossip-tv.gr, Rocking.gr, TheToc.
Χορηγός διοργάνωσης: Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας
Την οργάνωση παραγωγής έχει η εταιρεία Action Εστί.

Πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο www.festivalamarousiou.gr και στο facebook.com/FestivalAmarousiou.

Χώρος: υπαίθριος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων Αμαλιείου (Λεωφ. Κηφισίας 219)
Έναρξη παραστάσεων: 20:30

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet