52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στη βραδιά των εγκαινίων της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής ΤέχνηςΣτον χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης λέγοντας, «Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη και ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον. Η βούλησή μας αυτή αποτυπώνεται στην πράξη και στην κόκκινη γραμμή που έχουμε θέσει σε οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση του συγκεκριμένου χώρου που μας φιλοξενεί, χώρο ορόσημο για την κεραμική παράδοση της πόλης μας. Καλωσορίζουμε όλους και φέτος στην Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι, στη διάρκεια της οποίας θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε δεκάδες έργα διαπρεπών Ελλήνων κεραμιστών, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει και σημαντικές βραβεύσεις – διακρίσεις».

Στιγμιότυπο από τη βραδιά των εγκαινίων της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης ΚεραμικήςΗ Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το σταυροδρόμι συνάντησης περισσότερων από 40 καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών που, εφαρμόζοντας τις νέες τάσεις και τεχνικές, αφήνουν το δικό τους στίγμα στην κεραμική τέχνη.

Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές για τη σημαντική προσφορά τους στην κεραμική τέχνη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:

  • Με το 1ο βραβείο η Χαρούλα Καραπούλη, για το έργο «Κενό».
  • Με το 2ο βραβείο η Λουκία Αρκουλάκη, για το έργο «Αρχέγονη Έκφραση».
  • Με το 3ο βραβείο η Marianne Xilinas, για το έργο «Το Δέντρο».

Τον 1ο έπαινο απέσπασε ο Ηλίας Χριστόπουλος, για τη δημιουργία «Μικρές Κατόψεις», τον δεύτερο ο Μιχάλης Αβούρης, για το έργο «Τσαγιέρα» και τον τρίτο μοιράστηκαν η Δέσποινα Ξενάκη, για τη δημιουργία «Χωρίς Τίτλο», και η Ματίνα Τζούβαλη, για το έργο «Ισορροπίες».

Τη βραδιά των εγκαινίων έντυσε μουσικά το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος, εκπρόσωποι των κεραμιστών, συλλόγων της πόλης και του χώρου της κεραμικής.

Στη διάρκεια της έκθεσης έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, προβολές, μουσικές βραδιές και εστίασης.

Η 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, και από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Λ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι, λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] και στον αριθμό τηλεφώνου 210 6144430.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet