Αντικαθίστανται οι προτομές που είχαν κλαπεί ή βανδαλιστεί στη Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Μεταμόρφωση

Αντικαθίστανται οι προτομές που είχαν κλαπεί ή βανδαλιστεί στη Μεταμόρφωση

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή (30/1) ημέρα για τη Μεταμόρφωση καθώς τρεις χάλκινες προτομές (οι δύο είχαν βανδαλιστεί και η τρίτη φυλάχθηκε) αντικαταστάθηκαν με μαρμάρινες.

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν οι προτομές των Κώστα Αρβανίτη, Ελευθερίου Βενιζέλου και Παναγιώτη Πολυκανδριώτη.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Μία πράξη σεβασμού προς την τέχνη και φυσικά τις ξεχωριστές προσωπικότητες, οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ιστορία και την ταυτότητά μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον διεθνώς διακεκριμένο γλύπτη και κάτοικο της Μεταμόρφωσης Θεόδωρο Παπαγιάννη για τη συμβολή και στήριξή του».

Ο δήμαρχος Στράτος Σαραούδας δηλώνει:

«Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση με μαρμάρινες των πρώτων τριών από τις πέντε χάλκινες προτομές, οι οποίες είτε έχουν κλαπεί είτε είχαν -στην περίπτωση των Π. Αναγνωστόπουλου και Π. Πολυκανδριώτη- φυλαχθεί (για να μην κλαπούν) και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό χώρο.

Με τη συνδρομή του διεθνώς διακεκριμένου γλύπτη και κατοίκου Μεταμόρφωσης, Θοδωρή Παπαγιάννη, του οποίου το εργαστήρι είχε δημιουργήσει και τις χάλκινες και τον οποίο ευχαριστούμε, δημιουργήθηκαν και τοποθετήθηκαν οι νέες μαρμάρινες προτομές του Κώστα Αρβανίτη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Παναγιώτη Πολυκανδριώτη, ενώ απομένει η προτομή του αντιστρατήγου Σπύρου Μουστακλή και έπειτα του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Μία αποκατάσταση για την οποία είχαμε δεσμευθεί, πέρυσι το καλοκαίρι, ως ένδειξη σεβασμού όχι μόνο σε αυτά τα ξεχωριστά έργα τέχνης, αλλά και τις προσωπικότητες που αναπαριστούν. Προσωπικότητες συνυφασμένες με την ίδια μας την ταυτότητα και την ιστορία.

Μια αποκατάσταση για την οποία ως Δήμος Μεταμόρφωσης δεσμευθήκαμε και κινητοποιηθήκαμε άμεσα.

Έργα τέχνης τα οποία είναι τουλάχιστον ασέβεια που βανδαλίστηκαν. Όσο για τις μαρμάρινες προτομές που τις αντικατέστησαν, ελπίζουμε να τύχουν του σεβασμού που τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet