Απομακρύνθηκε εκπαιδευτικός από το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Απείλησε μαθητή και τη μητέρα του
Κοινωνία

Απομακρύνθηκε εκπαιδευτικός από το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Απείλησε μαθητή και τη μητέρα του

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 1η Οκτωβρίου 2019 στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, καθώς ένας καθηγητής, περίπου 60 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί βρέθηκε πάνω του ένας σουγιάς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο enikos.gr γονείς μαθητών, ο καθηγητής, ο οποίος διδάσκει μαθηματικά στους μαθητές της Β΄Γυμνασίου, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 απείλησε λεκτικά έναν μαθητή της τάξης λέγοντάς του την ώρα του μαθήματος πως «αν αύριο έρθεις, θα σε σφάξω».

Όπως τονίζουν οι γονείς, την Τρίτη ο συγκεκριμένος μαθητής πήγε στο σχολείο μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να ζητήσει από τον συγκεκριμένο καθηγητή διευκρινίσεις. Τότε, ο καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά και στη μητέρα και επανέλαβε την απειλή που είχε εξαπολύσει σε βάρος του παιδιού της. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασαν στο σχολείο οι αστυνομικοί, η μητέρα ζήτησε να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε επάνω του ένας σουγιάς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι γονείς, το περιστατικό με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί στο σχολείο, καθώς το 2015 ο ίδιος καθηγητής είχε απειλήσει και πάλι μαθητή που φοιτούσε στην τάξη του και πως υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης, Γιώτα Πατρινού, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι όλοι οι γονείς και οι συνάδελφοί του είναι αναστατωμένοι. Όπως είπε η κ. Πατρινού, «ζητάμε να διασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, δεν θέλουμε να μπαίνουν φοβισμένα στις τάξεις. Θέλουμε την καλύτερη έκβαση της υπόθεσης από όλους τους φορείς γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό» και επισήμανε ότι «είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε να μπει ξανά στην αίθουσα αν κάποιος δεν επιληφθεί του θέματος».

Την Τετάρτη, ο 68χρονος καθηγητής αναμένεται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Ο εκπαιδευτικός απομακρύνθηκε από το σχολείο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Δήμος Μεταμόρφωσης εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ευχαριστεί την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τη γενική γραμματέα, Αναστασία Γκίκα, για τις άμεσες ενέργειές τους για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς περιστατικού στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα κινήθηκαν άμεσα οι διοικητικές διαδικασίες και οριστικοποιείται η παύση του περί του λόγου καθηγητή.

Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία διαδραμάτισαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Μπάλτας, και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, Ευστάθιος Ανδρής, οι οποίοι μερίμνησαν τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Πηγή πληροφοριών: enikos.gr και Δήμος Μεταμόρφωσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet