Γιορτή σε δύο… ρόδες για τη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Γιορτή σε δύο… ρόδες για τη Μεταμόρφωση

Με καλή διάθεση και πολλά χαμογέλα από μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ετήσιος ποδηλατικός γύρος της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης και το Τμήμα Αθλητισμού, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 240 ποδηλάτες όλων των ηλικιών γέμισαν τους δρόμους της πόλης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης.

Το σύνθημα για την έναρξη της βόλτας με τα ποδήλατα έδωσε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας. Με αφετηρία μπροστά από το δημαρχείο, οι ποδηλάτες διέσχισαν μία απόσταση πέντε συνολικά χιλιομέτρων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα στις σχολικές μονάδες και στους αθλητικούς συλλόγους που συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ενώ κληρώθηκε δώρο και ένα ποδήλατο, χορηγία του κ. Στέφανου Γατσούλη.

Η φετινή εκδήλωση είχε και μία ιδιαίτερη νότα, με την κεντρική πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να γεμίζει από αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, καθώς πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΕΛΚΑ), στατική έκθεση κλασικών οχημάτων.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Καστελλάνοι», καθώς και την Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΕΛΚΑ) για τις ξεχωριστές στιγμές που προσέφεραν, την εθελοντική ομάδα ΕΔΥΔΑ, της οποίας οι εθελοντές διασώστες ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας) που συντέλεσαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet