Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Θετική εξέλιξη η απόφαση για επισκευή της παλιάς εκκλησίας
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Θετική εξέλιξη η απόφαση για επισκευή της παλιάς εκκλησίας

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος, την πρόταση της δημοτικής αρχής (και ληφθείσα μετέπειτα απόφαση) για την ανάκληση της απόφασης κατεδάφισης της παλαιάς εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την αξιοποίησή της ως χώρου πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης

Η απόφαση για την κατεδάφιση είχε ληφθεί από τη διοίκηση Καρπέτα και είχε συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση της Συμμαχίας Πολιτών καθ’ όλη την προηγούμενη δημοτική θητεία.

Στην αρχή της ομιλίας του ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών έκανε λόγο για «καινοφανή και όψιμη» από πλευράς του κ. Καρπέτα ανακάλυψη της ιδέας του δημοψηφίσματος, που διατύπωσε ο τέως δήμαρχος στη δική του τοποθέτηση.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Β. Καραβάκου:

  • Λόγο για το μέλλον του κτηρίου έχει μόνο ο ιδιοκτήτης του, δηλαδή ο Δήμος Μεταμόρφωσης
  • Υπάρχουν τα χρήματα (265.000 ευρώ) από το υπουργείο Υποδομών, άρα δεν θα επιβαρυνθεί ο Δήμος.
  • Η ανταλλαγή του παρελθόντος ήταν άνιση και καταστροφική για τον Δήμο.
  • Οδήγησε στην απώλεια του χώρου για ανέγερση δημαρχείου (εκεί που βρίσκεται η σημερινή εκκλησία), με αποτέλεσμα να έχει ο Δήμος πληρώσει 1.700.000 ευρώ για ενοίκια.
  • Στηρίζουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για χρηστικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς, είναι πρόταση δική μας επί σειρά ετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet