Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Τίμησε το Περιβάλλον καθαρίζοντας τον Κηφισό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Τίμησε το Περιβάλλον καθαρίζοντας τον Κηφισό

Σε καθαρισμό της όχθης του Κηφισού προέβη η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, για μια ακόμα χρονιά. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μέλη και φίλοι της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης συναντήθηκαν στην Κάτω Μποφίλια για να καθαρίσουν την ανατολική όχθη του Κηφισού, στην πλευρά της Μεταμόρφωσης.

Συλλέχθηκαν 15 μεγάλες σακκούλες απορριμμάτων από φερτά κυρίως υλικά του ποταμού, που «αγκάλιαζαν» ασφυκτικά παρόχθια πλατάνια. Τα εργαλεία, γάντια και σακκούλες, παρείχε ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Καραβάκος, ανέφερε:

«Σήμερα, Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, βρεθήκαμε στην όχθη του Κηφισού, στην Κάτω Μποφίλια, για καθαρισμό της όχθης του ποταμιού. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (όπως κάνουμε κάθε χρονιά από το 2014) θέλοντας να στείλουμε μηνύματα:

1. Στους πολίτες, ότι το περιβάλλον που ζούμε χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή μας, τη φροντίδα μας, την προστασία μας.

2. Στον Δήμο και την Περιφέρεια ότι πρέπει, με πράξεις ουσίας, να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα. Στη Μεταμόρφωση έχουμε πολλά τέτοια: Κηφισός, Mall (και περιβαλλοντική υποβάθμιση), Κτήμα Δηλαβέρη, Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κ.ά.

3. Στην (εκάστοτε) κυβέρνηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πάνω από τα κέρδη και ότι στο δίλημμα απαντάμε μονοσήμαντα: Περιβάλλον.

»Έχουμε πολλά να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα (όχι συμβολικά – ουσιαστικά). Το κλειδί της επιτυχίας είναι στα χέρια των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet