«Θερμή» κόντρα Σαραούδα – Καρπέτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης
Πολιτική

«Θερμή» κόντρα Σαραούδα – Καρπέτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας απάντησε στην πρωτοφανή –  όπως τη χαρακτηρίζει – επίθεση που δέχτηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Μιλτιάδη Καρπέτα, επειδή δεν του άρεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση για την τοποθέτηση δωρεάν ίντερνετ στους δημόσιους χώρους της πόλης.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σαραούδας δήλωσε ότι «τοποθετούμαι μόνο με επιχειρήματα και ντοκουμέντα, αποδεικνύοντας τον σεβασμό μου τόσο στον θεσμό του δημάρχου, όσο και στο πρόσωπο του κ. Καρπέτα», ενώ, αφού περίμενε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένη, συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την ενέργεια του δημάρχου, να αναγνώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανακοίνωσή μας και να εκφράσει τη διαφωνία του. Διά της ατόπου απαγωγής βγάζουμε το συμπέρασμα ότι, με τις δεκάδες άλλες ανακοινώσεις που έχουμε δημοσιεύσει και τον εκθέτουμε, μαζί με τη δημοτική αρχή, για πολύ πιο σοβαρά θέματα, είναι απόλυτα σύμφωνος».

Και συνέχισε: «Εξαπολύσατε επίθεση εναντίον μας για ένα έλασσον θέμα και δεν μας έχετε πει κάτι για να διαψεύσετε το πιο σοβαρό κομμάτι της ανακοίνωσής μας, που λέει ότι επί εννέα χρόνια δεν έχετε φέρει ούτε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην πόλη μας. Άλλωστε, και για το δωρεάν ίντερνετ ύψους 14.000 ευρώ, σας το αναγνωρίζουμε, απλώς σχολιάσαμε ότι ως συνήθως το κάνατε με μεγάλη καθυστέρηση».

Ο Στράτος Σαραούδας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα με τη διαπίστωση ότι η εγκυρότητα των παρεμβάσεων της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια του δίνουν μεγάλη αισιοδοξία πως και ως διοίκηση θα αποφεύγει τα λάθη.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος αντιπαρατέθηκε με τον αρχηγό της Ελπίδας και για το κολυμβητήριο, καθώς διαφώνησε με όσα υποστήριξε η παράταξη στην πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Ο κ. Σαραούδας παρέπεμψε τον κ. Καρπέτα στην έκθεση του Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου που παραδόθηκε πρόσφατα στον Δήμο και ακολούθως τόνισε: «Η συντήρηση του κολυμβητηρίου είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει μόνωση και τα πλακίδια στην πάνω πλευρά είναι σπασμένα. Το υπόγειο μέρος του κολυμβητηρίου, που δεν βλέπει το κοινό, έχει σαπίσει. Αν κάνατε έστω μέτρια συντήρηση, δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, ούτε θα ανέβαινε τόσο το κόστος, όσο τώρα για να συντηρηθεί. Όσο πιο σύντομα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των προβλημάτων στο κολυμβητήριο, τόσο καλύτερο θα είναι αυτό για όλους. Και για τους αθλητές και για τον Δήμο, καθώς η καθυστέρηση θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος».

Ακριβώς τα ίδια ανέφερε και ο Υγειονομικός Έλεγχος, σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ανακοίνωση της Ελπίδας, κάηκε ο ηλεκτρικός πίνακας του κολυμβητηρίου λόγω των προβλημάτων από την υγρασία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος που τοποθέτησαν είναι πάλι εκτεθειμένος σε υγρασία, αφού η διοίκηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα και επιπόλαια όλα αυτά τα ζητήματα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά την αντιπαράθεση των δύο ανδρών παρενέβη μία δημότης που πάει το παιδί της στο κολυμβητήριο και επιβεβαίωσε όσα είπε ο κ. Σαραούδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί λεκτική επίθεση από τον δήμαρχο, κάτι που έκανε άσχημη εντύπωση και στο κοινό που είχε βρεθεί στην αίθουσα. Βέβαια, όπως ειπώθηκε, μεταξύ των πολιτών «είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά στην προεκλογική περίοδο, ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν οι παρατάξεις που αναπτύσσουν δυναμική νίκης».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Στράτος Σαραούδας ενημέρωσε ότι, ανεξαρτήτως ότι είναι προεκλογική περίοδος, θα συνεχίσει ο συνδυασμός να τοποθετείται δημοσίως με ανακοινώσεις για όσα σοβαρά θέματα απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες, καθώς η απήχηση που έχουν αποδεικνύει και την αναγκαιότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet