Δ. Θωμαΐδου: Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει τώρα να αλλάξουμε κουλτούρα στη διαχείριση των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Νέα Ιωνία

Δ. Θωμαΐδου: Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει τώρα να αλλάξουμε κουλτούρα στη διαχείριση των απορριμμάτων

Στη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου. Η δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων στον Δήμο Νέας Ιωνίας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με σύγχρονο τρόπο, «χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική».

«Ο Δήμος μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής και να αφήσει πίσω του οριστικά την εποχή της ταφής των σκουπιδιών, υιοθετώντας ένα φιλικό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον σύστημα διαχείρισης, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας» δήλωσε σχετικά η κ. Θωμαΐδου και πρόσθεσε: «Άμεσα ο Δήμος μας θα επικαιροποιήσει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του και θα οργανώσει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην εφαρμογή του καφέ κάδου, ξεκινώντας αρχικά από τους μεγάλους παραγωγούς. Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει άμεσα να δράσουμε και η κοινωνία να αποκτήσει μια άλλη κουλτούρα για την ανακύκλωση και τη συνειδητή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μας στη νέα περίοδο».

Στο τέλος της συνάντησης έγινε αναφορά και στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων, ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων που θα αποτελέσουν πυλώνα ενίσχυσης και στη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2023.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι «ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης και για τα σχολικά κτήρια του Δήμου». «Ενέργεια και Περιβάλλον είναι τα μεγάλα στοιχήματα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και καλούμαστε να τα κερδίσουμε και τα δύο. Άλλωστε και προεκλογικά είχαμε αναδείξει τη σημασία των θεμάτων αυτών και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον Ιωνιώτικο λαό», σημείωσε η ίδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet