Αντικαθίσταται ο δημοτικός οδοφωτισμός στη Ν. Ιωνία με λαμπτήρες LED
Κοινωνία

Αντικαθίσταται ο δημοτικός οδοφωτισμός στη Ν. Ιωνία με λαμπτήρες LED

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η εταιρεία GlobiLED υπέγραψαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 σύμβαση για την αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού με χρήση λαμπτήρων LED με διττό,όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, στόχο, τόσο την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και την αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού του Δήμου.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το έργο της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού αποτελεί έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, καθώς θα αλλάξει όλος ο δημοτικός φωτισμός αυτής. Η εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την αύξηση του φωτισμού συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας. Η τυπική διαδικασία είναι χρονοβόρα, ξεκίνησε προ διετίας, και είμαστε από τους πρώτους Δήμους της χώρας όπου το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η μέχρι τώρα επικοινωνία με την εταιρεία GlobiLED, μας έδειξε ότι χτίζεται μία αξιόπιστη συνεργασία για το καλό όλων μας».

Από πλευράς GlobiLED ο πρόεδρος της εταιρείας, Tareq Al Jizawi, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Νέας Ιωνίας για τη θερμή υποδοχή, ευχήθηκε η Παρασκευή 22/3/2019 να είναι η αρχή μίας μακροχρόνιας και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και στις δύο πλευρές, τονίστηκαν τα εξής:

  • Η αμεσότητα της τοποθέτησης του νέου φωτισμού με στόχο την ολοκλήρωσή του σε 6 μήνες ξεκινώντας από την περιοχή «Λαζάρου».
  • Η ομαλότητα της μετάβασης από τον παλαιό στον νέο τύπου φωτισμό.
  • Η μερική αποθήκευση των παλαιών λειτουργικών φωτιστικών, η ανακύκλωση των φθαρμένων και η προσφορά αναγκαίων υλικών σε επαρχιακούς Δήμους έπειτα από σχετικά αιτήματα προς αξιοποίησή τους.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας, οι πρώτοι λαμπτήρες έχουν ήδη τοποθετηθεί, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα εργασιών που έχει συμφωνηθεί, στην περιοχή «Λαζάρου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet