Δ. Θωμαΐδου: Το Πολυτεχνείο αποτελεί διαρκές προσκλητήριο στον αγώνα για τη Δημοκρατία
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Το Πολυτεχνείο αποτελεί διαρκές προσκλητήριο στον αγώνα για τη Δημοκρατία

Με αφορμή τον εορτασμό των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνει ότι «το Πολυτεχνείο αποτελεί διαρκές προσκλητήριο στον αγώνα για τη Δημοκρατία».

Ειδικότερα, η κ. Θωμαΐδου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μπορεί μεν να επισκιάζεται από την υγειονομική πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο δε, παραμένει ισχυρό και αταλάντευτα δυναμικό το χρέος να τιμήσουμε νοερά τους αγώνες των φοιτητών και του λαού μας τον Νοέμβρη του 1973. Γιατί τότε εκείνοι έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των σύγχρονων δημοκρατικών αγώνων της πατρίδας μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι εδώ και μας εμπνέει. Είναι διαχρονικό σύμβολο της δημοκρατίας, είναι αιώνιο δίδαγμα για τη νεολαία μας, είναι διαρκές προσκλητήριο αγώνα για τη Δημοκρατία.

Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουμε με σκληρούς αγώνες , όπως και τότε, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον. Όπως αναφέρει και ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς «Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί, τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού…»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet