Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας στη Νέα Ιωνία

Το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας, μια νέα, σύγχρονη δομή πολυεπίπεδων υπηρεσιών για την υποστήριξη της οικογένειας και της ψυχικής υγείας όλων των κατοίκων της πόλης, εγκαινιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ ενώ την κορδέλα έκοψαν, μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και ο Θάνος Ασκητής, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό η Μαργαρίτα Βάρσου, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και η Μιλένα Αποστολάκη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας ήταν βασική προτεραιότητα του, δεδομένου ότι από τους βασικότερους στόχους της δημοτικής αρχής ήταν και είναι η στήριξη των κατοίκων της πόλης σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας γύρω από την ψυχική υγεία. Στόχος μας είναι να μη νιώθει κανείς μόνος, καμία μόνη. Οι κάτοικοι της πόλης να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου και μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματα τους. Ένα όραμα ετών πήρε σήμερα σάρκα και οστά.

Η υπουργός και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας εξήγγειλαν ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας στα θέματα αρμοδιότητάς τους με τον Δήμο Νέας Ιωνίας εξαίροντας την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε και ζήτησε από την εκπρόσωπο της Περιφέρειας να μεταφέρει στον περιφερειάρχη την αναγκαιότητα της επαναχρηματοδότησης των έργων αναπλάσεων του κέντρο της πόλης και του υπόγειου parking ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες προσβασιμότητας της πόλης, που αργοπεθαίνει από την εκτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας και την απραξία ετών. Ο δήμαρχος τόνισε ότι «η εικόνα των τσιμεντουπόλεων είναι βασική αιτία των ψυχικών άλλων νοσημάτων για τους συμπολίτες μας, Βοηθήστε λοιπόν στην πράξη»

Τέλος, η Κυριακή Σωτηροπούλου, ψυχολόγος της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, διδάκτορας Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, παρουσίασε την δομή και τη λειτουργία του Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet