Εκτός Σχεδίου: Εκδήλωση – προβολή ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική πραγματικότητα
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου: Εκδήλωση – προβολή ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική πραγματικότητα

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία Εκτός Σχεδίου προσκαλεί σε εκδήλωση σχετικά με την εκπαίδευση, με προβολή του  ντοκιμαντέρ «backpack full of cash»,  το Σάββατο 8  Φεβρουαρίου 2020, στις 7.30μ.μ., στο καφενείο Μπούρχα (Ελ. Βενιζέλου 61, Άγαλμα Μητέρας). Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπαιδευτικούς και  φοιτητές της περιοχής.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

 Tι σημαίνουν άραγε οι όροι «αυτονομία της σχολικής μονάδας», «λογοδοσία», «ελεύθερη επιλογή της οικογένειας σε σχολείο για τη φοίτηση του παιδιού τους», «αυτοχρηματοδότηση», «συμβολή της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του σχολείου»;

Σε πολλών τα αυτιά είναι όμορφες και εύηχες  λέξεις που προεικονίζουν «ένα λαμπρό μέλλον για την εκπαίδευση».

Λέξεις, φράσεις και καταστάσεις οι οποίες, στις ΗΠΑ, τη «μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη», τη «χώρα της ελευθερίας» αποτελούν αιχμή μιας ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής που ολοκληρωτικά απαξιώνει τη γνώση που προσφέρει το σχολείο, ιδιωτικοποιεί ένα δημόσιο αγαθό, ανοίγει διάπλατα  την πόρτα για είσοδο κάθε λογής επενδυτών – κερδοσκόπων σε έναν νέο, παρθένο γι’ αυτούς χώρο, που τους εξασφαλίζει ζεστό, δημόσιο χρήμα κι ευκαιρίες κερδών με μηδαμινό ρίσκο.

Πόσο μακριά είναι αυτά από τον δικό μας χώρο της εκπαίδευσης;

Πώς συνδέονται η αξιολόγηση των σχολείων και των πανεπιστημίων με την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων;

Με αφορμή τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ., σε συνέχιση και όσων η προηγούμενη  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και υλοποίησε, κατ’ επιταγή του ΟΟΣΑ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30μ.μ., στο καφενείο Μπούρχα (Ελ. Βενιζέλου 61 – Άγαλμα Μητέρας) προβάλλουμε το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «a backpack full of cash», με θέμα τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, καθώς και τις αντιδράσεις  που προκαλούν αυτές.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς όλα αυτά έχουν σχέση με τη δική μας εκπαιδευτική πραγματικότητα και για τις αναδιαρθρώσεις που επίκεινται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet