Εκτός Σχεδίου: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις – Η πολιτική δράση δεν θα μπει σε καραντίνα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις – Η πολιτική δράση δεν θα μπει σε καραντίνα

Η δημοτική Κίνηση Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει τη σύλληψη μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) (ανάμεσά τους και της Εκτός Σχεδίου), τα οποία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο 21/11 το πρωί, στην λαϊκή αγορά στα Πευκάκια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιούσαν εξόρμηση, καλώντας στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου, που έχει κηρυχθεί από το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η Εκτός Σχεδίου σημειώνει τα εξής επί του θέματος:

Τους αποδίδονται, όπως συνηθίζεται τελευταία, κατηγορίες για «διέγερση σε εγκλήματα» και «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Τέσσερις μόλις μέρες μετά το μαχητικό σπάσιμο της χουντικής εμπνεύσεως απαγόρευσης των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δείχνουν πως η μόνη τους έγνοια είναι η επιβολή «καραντίνας» στα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα νεολαίας και εργαζομένων. Οι κινήσεις αυτές από την μεριά της κυβέρνησης φανερώνουν τη χρεωκοπία της, τον πανικό της για την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τον φόβο της μπροστά στη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, όχι μόνον έχουν αφήσει τελείως απροστάτευτο τον κόσμο της εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας (καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ, δωρεάν μαζικά τεστ, λειτουργία των χωρών παραγωγής χωρίς μέτρα ασφαλείας κ.λπ.), αλλά παράλληλα μετατρέπουν την περίοδο αυτή σε ευκαιρία, ώστε να περάσουν όλα τα αντεργατικά και αντιδραστικά νομοσχέδια που χρειάζονται, ώστε και αυτή η κρίση να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων (εκπαίδευση, πτωχευτικός κώδικας, εργασιακά κ.λπ.).

Γι’ αυτό και εμείς από την μεριά μας, απέναντι σε αυτό το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, απαντάμε:

  1. Στις 17 Νοεμβρίου σπάσαμε την χουντικού τύπου απαγόρευση στους δρόμους.
  2. Στις 26 Νοεμβρίου συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:
  • Για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, ενάντια στην άθλια κυβερνητική πολιτική που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία στο όνομα των συμφερόντων των ξενοδόχων, των κλινικαρχών, και των βιομήχανων.
  • Για το δικαίωμα στην δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συμβάσεις ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που καταργεί το οκτάωρο και τις υπερωρίες, το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα, στην διάλυση των σωματείων.
  • Για το δικαίωμα στον αγώνα, στη διεκδίκηση, τη διαδήλωση. Ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία. Για υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων των συντρόφων/σών.

Όσο αφήνουμε την καταστολή να συλλαμβάνει αγωνιστές τόσο αυτή θα διευρύνεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet