Η Ν. Ιωνία τίμησε τη μνήμη της Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Η Ν. Ιωνία τίμησε τη μνήμη της Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε το Σάββατο 25/7 τη μνήμη της Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, «που τόσο πολύ και δικαίως αγαπά ο λαός μας, αλλά και ολόκληρη η Χριστιανοσύνη σε Ανατολή και Δύση», όπως σημειώνει η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στην ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η δήμαρχο αναφέρει ότι «ο θαυμαστός και μαρτυρικός της βίος της Αγίας κατά το 2ο αιώνα μ.Χ. την κατατάσσει δικαίως στη χορεία των ανθρώπων που πίστευσαν στον Ιησού Χριστό και έκαναν βίωμά τους την κατάλληλη κλήση που τόσο εύστοχα αναφέρεται στο απολυτίκιό της», προσθέτοντας:

«Μέχρι του μαρτυρικού της τέλους, με αποκεφαλισμό, θεράπευε αφιλοκερδώς τους ανθρώπους και γι’ αυτό θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Εύχομαι στους οπτικούς της πόλης μας αλλά και σε όσες και όσους γιορτάζουν χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

»Είναι χαρά μας γιατί στον πόλη μας το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως τιμάται επ’ ονόματί της και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι αντάξιες της μνήμης και του πνευματικού αναστήματος της Αγίας».

Παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ, ενώ, μεταξύ άλλων και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Μαίρη Ιγγλέση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet