Η Ρ. Δούρου στη θεμελίωση του υπόγειου πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Η Ρ. Δούρου στη θεμελίωση του υπόγειου πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί τα προηγούμενα 5 χρόνια και σας ευχαριστώ πολύ τα σπουδαία αυτά χρόνια. Σήμερα μου δίνετε την ευκαιρία να περαιώσω τη θητεία μου με έργα και όχι λόγια» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες το απόγευμα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την τελετή θεμελίωσης της κατασκευής του υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων και ανάπλασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 150 στη Νέα Ιωνία.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «έχουμε την υποχρέωση να εργαζόμαστε μέχρι το τέλος της θητείας μας, στα τέλη του Αυγούστου» γιατί αυτό είναι «μια υποχρέωσή μας που πηγάζει το Σύνταγμα».

Μιλώντας ενώπιον του απερχόμενου δημάρχου της πόλης, Ηρακλή Γκότση, και του μητροπολίτη της πόλης, σεβασμιότατου κ. Γαβριήλ, στο Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού παρατήρησε ότι η πόλη είχε «ανάγκη από το αυτονόητο», υπογράμμισε τη σημασία της «συνεργασίας όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπενθυμίζοντας παράλληλα τη «θυελλώδη συνεδρίαση», όπως τη χαρακτήρισε, του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία εγκρίθηκε το έργο.

«Κατά τη συνεδρίαση αυτή αριστερά, κομμουνιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και δεξιά βέλη προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα λεφτά για το έργο αυτό, ήταν για πέταμα», είπε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Το λέω αυτό γιατί πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια, υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που με συνέπεια, συνεργασία, σθένος και συναίνεση, γιατί έχουμε απλή αναλογική, και απευθύνομαι προς όλες και όλους, επιμένουν. Είμαστε λίγο κακομαθημένοι πολίτες και αιρετοί ακόμη περισσότερο και θεωρούμε ότι η πολιτική βούληση είναι αρκετή. Δεν πατάμε απλά ένα κουμπί, δεν έχουμε απλά μια πολιτική επιθυμία, χρειάζεται να επιμένουμε. Και εσείς ως νεοσμυρνιώτες με αυτές τις βαθιές ιστορικές ρίζες, μου αυξήσατε την επιμονή, αν δεν την είχα ήδη, χάρη στο αρβανίτικο πείσμα. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, με τη θεμελίωση του έργου ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με την αξιοποίηση ενός επί δεκαετίες αναξιοποίητου χώρου με τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης που θα ανακουφίσει κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, τονώνοντας παράλληλα την τοπική αγορά. Παράλληλα προχωρά η ανάπλαση του Ο.Τ. 150 με τη μετατροπή του σε καλαίσθητη πλατεία, με έμφαση σε χώρους πρασίνου και μονοπάτια περιπάτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet